Analogiczne jest prawo kobiety do aborcji.
Czy do wszystkiego trzeba ładować uczucia i skojarzenia przedmiotowe ?Chyba nie. Można rozumować w oderwaniu od treści uczuciowych i znanych materialnych odniesień.
a co mam rozwijać?
m.a.p.w w Dzisiaj o 11:43:12nie wiem dlaczego niektórzy hołdują tutaj dogmatowi świeckiej religii jakoby zdrowie było najważniejsze
Wszędzie można się teraz spotkać z tym, że życie doczesne uważa się za najważniejszą rzecz, wszystkie życzenia koncentrują się wokoło zdrowia etc., nawet w sakramencie ostatniego namaszczenia zostały przesunięte akcenty. W naśladowaniu Chrystusa wyczytamy, że zle jest sobie życzyć długiego życia, a nie dobrego.
(...)
Pomylił pan całkowicie pojęcia, bo przyjmowanie dobrowolnych jakiś cierpień, chorób, etc ... z miłości do Boga, czy wynagradzających Bogu, jaki ma związek z tym, że młody człowiek, (ten czy inny) dobrowolnie i świadomie doprowadza się do utraty zdrowia czy nawet życia? o czym można przeczytać w powyższym artykule, który tu zamieściłam.
Korwinizm-mikkizm. To jest najgorszy rodzaj moralności, z chrześcijaństwem nic wspólnego nie ma. Analogiczne jest prawo kobiety do aborcji. Nie można nikogo oszukiwać, że daje mu się jakieś prawo... do szkodzenia sobie! Co Pan za bzdury bredzi?!
Na ring nikt nie wchodzi z myślą - zabije człowieka (nikt zdrowy psychicznie)!
Nie wchodzi się tam dlatego, że się nienawidzi przeciwnika!
To jest sport, po prostu sport.
Wbrew pozorom to nie w sportach walki najłatwiej o kontuzję. Analiza częstości urazów w poszczególnych dyscyplinach sportu ujawniła, że najbardziej kontuzjogennym sportem jest piłka nożna. Aż 19% wszystkich sportowych urazów dotyczy właśnie piłkarzy. Podczas spotkań o dużą stawkę w ruch idą łokcie, celowe nadeptywania, „przypadkowe” nokautujące uderzenia głową i mocne kopnięcia trafiające nie w piłkę, ale w kolano przeciwnika.
Boksera nikt nie zmusza do uprawiania tego sportu a ewentualne kontuzje to ryzyko które ponosi bokser.
Polecam serdecznie: Facet ma wiare,rodzine i do tego wszystkiego duze jaja. Dzis chlopom ich nie raz brakuje.