DEKRET OJCA ŚWIĘTEGO PAWŁA VIDekret Ojca Św. Pawła VI (Acta Apostolica Sedis z dn.29.12.1966) pozwala na drukowanie nowych objawień, łask, cudów i przepowiedni bez imprimatur.
Ostatnio wygrzebałem w domowej biblioteczce książkę z jakimiś objawieniami. Chciałem sprawdzić czy mają IMPRIMATUR i się przeraziłem, bo znalazłem takie coś:CytujDEKRET OJCA ŚWIĘTEGO PAWŁA VIDekret Ojca Św. Pawła VI (Acta Apostolica Sedis z dn.29.12.1966) pozwala na drukowanie nowych objawień, łask, cudów i przepowiedni bez imprimatur.Czy ten dekret jest prawdziwy? Jeśli tak, to czy możemy mieć pretensję do ludzi opierających się na wątpliwych objawieniach? Przecież nie z własnej winy nie wiedzą czy mają do czynienia z prawdą czy z fałszem.
Powszechne staje się wymienianie bł. Jana Pawła II w modlitwach eucharystycznych. Czy to jest prawidłowe?
Czy 15 sierpnia w Przeoracie FSSPX w Warszawie odbędzie się Msza Święta, czy wszyscy księża będą wtedy w Częstochowie? (Pytam, bo wiem że mają państwo doświadczenie związane z kaplicami Bractwa)
Cytat: thomas12345 w Czerwca 23, 2011, 15:27:29 pmCzy 15 sierpnia w Przeoracie FSSPX w Warszawie odbędzie się Msza Święta, czy wszyscy księża będą wtedy w Częstochowie? (Pytam, bo wiem że mają państwo doświadczenie związane z kaplicami Bractwa)Zapewne się odbędzie.
Najlepiej zadzwonić do Przeoratu.
(...) przecież najważniejszy święty w historii kościoła. (...)