(...) ten wnosek jest merytorycznie uzasadniony, osobnik miesza od lat.
Całość nauczania Soboru Watykańskiego II, Katechizmu Kościoła Katolickiego (z 1992 r.), oraz posoborowych papieży (mam tu na myśli np. ich encykliki, adhortacje apostolskie, etc, a więc te z pism, które obligują swą treścią do okazywania im posłuszeństwa serca i rozumu) są w pełni ortodoksyjne, a więc wolne od jakichkolwiek błędów doktrynalnych i herezji. Dlatego też zarówno soborowemu jak i posoborowemu nauczaniu Kościoła należy okazywać całkowite posłuszeństwo serca i rozumu, zwane też religijną uległością ducha.
Cytat: tosia w Lipca 26, 2011, 20:37:57 pmNie wiem, czy to jest NLP (a co to w ogóle jest?), ... ja też. Cytat: tosia w Lipca 26, 2011, 20:37:57 pmale p. Krusajder ostatnio ciągle chce kogoś wyrzucać. Może potrzebuje samotności. Tu nie chodzi o samotność ... ten wnosek jest merytorycznie uzasadniony, osobnik miesza od lat.
Nie wiem, czy to jest NLP (a co to w ogóle jest?),
ale p. Krusajder ostatnio ciągle chce kogoś wyrzucać. Może potrzebuje samotności.
i przepraszam za głupi dowcip.
Tu wakacyjna nuda i zastój panowały ostatnio. Teraz jest przynajmniej ciekawie
ten wnosek jest merytorycznie uzasadniony, osobnik miesza od lat.
Cytat: Artur Rumpel w Lipca 26, 2011, 16:39:05 pmTu wakacyjna nuda i zastój panowały ostatnio. Teraz jest przynajmniej ciekawieCytat: jwk w Lipca 26, 2011, 20:48:02 pm ten wnosek jest merytorycznie uzasadniony, osobnik miesza od lat. Na wakacyjną nudę proponuję konkursik z dwoma pytaniami:1) Ile razy P. Salwowski był już wyrzucany z FK?2) Ile razy (np. w ciągu nastęonych 3 lat) zostanie jeszcze z FK wyrzucony?Rozstrzygnięcie w lipcu 2014.
a jedną z części jego uzasadnienia było stwierdzenie: „Jest Pan nudny”.
Godzi się postawić jeszcze kilka pytań:1. Dlaczego Mirosław Salwowski nie został członkiem TFP ?2. Dlaczego Mirosław Salwowski nie został członkiem FSSPX ?3. Dlaczego Mirosław Salwowski nie został członkiem IBP ?Podobno on sam uważa, że to brzidki pan Klusejdel swoimi długimi łapami mu to uniemożliwiał. Beeeeeeeeeee !!
CytujCałość nauczania Soboru Watykańskiego II, Katechizmu Kościoła Katolickiego (z 1992 r.), oraz posoborowych papieży (mam tu na myśli np. ich encykliki, adhortacje apostolskie, etc, a więc te z pism, które obligują swą treścią do okazywania im posłuszeństwa serca i rozumu) są w pełni ortodoksyjne, a więc wolne od jakichkolwiek błędów doktrynalnych i herezji. Dlatego też zarówno soborowemu jak i posoborowemu nauczaniu Kościoła należy okazywać całkowite posłuszeństwo serca i rozumu, zwane też religijną uległością ducha.
Aha, więc nie ma pan ŻADNYCH cytatów, czy to ze świętych, czy papieży, które mogłyby ukształtowac moją opinie o Savonaroli? Trudno, bo ja bym ich tak nie traktował jak pan pisze, ale widać że nie mam nawet co traktować. A teraz, ktoś wie, dlaczego jest taki opis na Te Deum?
Z tego apologetycznego tekstu, mały fragment z 4 pkt. http://salwowski.msza.net/pub/odpowiedz-na-rozne-zarzuty-watpliwosci-i-kontrowersje.html
Cytat: Krusejder w Lipca 27, 2011, 09:24:19 amGodzi się postawić jeszcze kilka pytań:1. Dlaczego Mirosław Salwowski nie został członkiem TFP ?2. Dlaczego Mirosław Salwowski nie został członkiem FSSPX ?3. Dlaczego Mirosław Salwowski nie został członkiem IBP ?Podobno on sam uważa, że to brzidki pan Klusejdel swoimi długimi łapami mu to uniemożliwiał. Beeeeeeeeeee !!Akurat jeśli chodzi o FSSPX to nigdy nie pretendowałem do tego by być jego członkiem (klerykiem, bratem lub księdzem). Nigdy nie powiedziałem np. "Chcę wstąpić do seminarium FSSPX". Jeśli zaś chodzi o TFP i IBP to okoliczności tego, iż nie przyjęto mnie tam są dla mnie bardzo niejasne. Ty sam pisałeś kiedyś, iż jest Twą zasługą, że nie przyjęto mnie do tych miejsc. Ks. Leszek Królikowski odpisał mi zaś, iż po zasięgnięciu opinii innych osób - bez jakiejkolwiek rozmowy ze mną - przynajmniej na razie musi odrzucić mój akces do seminarium IBP. To się składa w jakąś tam całość. Wiele wskazuje więc na to, że w przypadku IBP odbył się tu jakiś sąd kapturowy. Sąd na podstawie plotek, złośliwych pomówień i nadinterpretacji, oszczerstw, w którym osoba oskarżona nie miała prawa się nawet bronić.
Mówiłem Ci to kiedyś w 4 oczy, powtórzę dziś publicznie. Niestety, nie mam żadnych zasług w stopowaniu Twoich dążeń.
p.s. godzi się, abyś publicznie przeprosił x. Leszka Królikowskiego za swoje niecne pomówienia.