@ thomas12345Moja uwaga nie odnosi się żadną miarą do meritum, ale do formy.Po prostu proszę skrócić część cytowaną do ostatniej wypowiedzi.
Cytat: Teresa w Lipca 26, 2011, 13:06:24 pmPanowie, nie ma potrzeby cytowania całej wcześniejszej dyskusji w każdej wypowiedzi, bo już te cytaty osiągają monstrualne rozmiary. Co będzie na 27 stronie Ja po prostu się pytam, jeśli taki opis widnieje na Te Deum, to święty to człek był, czy nie? Pan Mirosław nie daje absolutnie żadnych podstaw, oprócz opinii niepotwierdzonych źródłami, więc nic na razie nie wiem. Scio me nihil scire.
Panowie, nie ma potrzeby cytowania całej wcześniejszej dyskusji w każdej wypowiedzi, bo już te cytaty osiągają monstrualne rozmiary. Co będzie na 27 stronie
Cytat: thomas12345 w Lipca 26, 2011, 13:08:43 pmCytat: Teresa w Lipca 26, 2011, 13:06:24 pmPanowie, nie ma potrzeby cytowania całej wcześniejszej dyskusji w każdej wypowiedzi, bo już te cytaty osiągają monstrualne rozmiary. Co będzie na 27 stronie Ja po prostu się pytam, jeśli taki opis widnieje na Te Deum, to święty to człek był, czy nie? Pan Mirosław nie daje absolutnie żadnych podstaw, oprócz opinii niepotwierdzonych źródłami, więc nic na razie nie wiem. Scio me nihil scire. Powołuję się na konkretne źródła, w których przytoczone są opinie papieży i świętych na temat Savonaroli, jednak w niedosłowny sposób. Rozumiem, że rezerwuje sobie Pan prawo do nieufności względem tych źródeł. Ja jednak im ufam i też uważam, że mam do tego prawo. Myślę więc, że na tym można zakończyć omawianie w tym temacie sprawy Savonaroli. Nie temu zagadnieniu został poświęcony ów wątek, a i dla mnie kwestia ta nie jest aż tak ważna, by w najbliższych dniach iść do biblioteki w poszukiwaniu dosłownych cytatów z papieży i świętych.
Nie temu zagadnieniu został poświęcony ów wątek,
a i dla mnie kwestia ta nie jest aż tak ważna, by w najbliższych dniach iść do biblioteki w poszukiwaniu dosłownych cytatów z papieży i świętych.
Ja po prostu się pytam, jeśli taki opis widnieje na Te Deum, to święty to człek był, czy nie? Pan Mirosław nie daje absolutnie żadnych podstaw, oprócz opinii niepotwierdzonych źródłami, więc nic na razie nie wiem. Scio me nihil scire.
Autor, który wmawia komuś słowa, musi je podać. W szczególności, że są to osoby z górnej półki.
Użytkownik Mirosław Salwowski zawitał w nasze skromne progi gdyż na forum rebelya nikt nie chce z nim gadać. Nie sądzę, aby był sens trzymać go tutaj. Wystarczająco kompromituje tradycjonalizm wegetując na stronie msza.net
Cytat: Krusejder w Lipca 26, 2011, 16:29:30 pmUżytkownik Mirosław Salwowski zawitał w nasze skromne progi gdyż na forum rebelya nikt nie chce z nim gadać. Nie sądzę, aby był sens trzymać go tutaj. Wystarczająco kompromituje tradycjonalizm wegetując na stronie msza.netĆwiczysz się w NLP?
Cytat: Mirosław Salwowski w Lipca 26, 2011, 17:36:09 pmCytat: Krusejder w Lipca 26, 2011, 16:29:30 pmUżytkownik Mirosław Salwowski zawitał w nasze skromne progi gdyż na forum rebelya nikt nie chce z nim gadać. Nie sądzę, aby był sens trzymać go tutaj. Wystarczająco kompromituje tradycjonalizm wegetując na stronie msza.netĆwiczysz się w NLP?Co ma do zreczy NLP?
Cytat: Artur Rumpel w Lipca 26, 2011, 17:42:11 pmCytat: Mirosław Salwowski w Lipca 26, 2011, 17:36:09 pmCytat: Krusejder w Lipca 26, 2011, 16:29:30 pmUżytkownik Mirosław Salwowski zawitał w nasze skromne progi gdyż na forum rebelya nikt nie chce z nim gadać. Nie sądzę, aby był sens trzymać go tutaj. Wystarczająco kompromituje tradycjonalizm wegetując na stronie msza.netĆwiczysz się w NLP?Co ma do zreczy NLP?To, że jedną z cech NLP - z tego co mi wiadomo - jest amoralność. Amoralność może zaś przejawiać się w żerowaniu na czyichś domniemanych, urojonych bądź rzeczywistych kompleksach. Chwyt "Słuchajcie: z Salwowskim nikt nie chce gadać, jest mu z tego powodu przykro, więc szuka sobie nowego miejsca do dyskusji; nie gadajcie zatem z nim" polega właśnie na takim żerowaniu.
Daleko posunietą nadinterpretacja nazwałem oczywiście posądzenie pana Krusejdera o NLP
Nie wiem, czy to jest NLP (a co to w ogóle jest?),
ale p. Krusajder ostatnio ciągle chce kogoś wyrzucać. Może potrzebuje samotności.