Cytat: Jakub Horbacz w Października 21, 2011, 12:12:06 pmInaczej. Czy mógłby Pan wskazać Dokument Stolicy Apostolskiej w który wskazuje na "niepoprawność" NOMu?Sacrosanctum Concilium
Inaczej. Czy mógłby Pan wskazać Dokument Stolicy Apostolskiej w który wskazuje na "niepoprawność" NOMu?
W takim razie proszę wyjaśnić znaczenie tego forum Panie Michale. Czy nie jest ono aby czegoś się od kogoś nauczyć? Zdobyć wiedzę? Wydawało mi się, iż przedstawi mi Pan wiarygodne argumenty. To takie troszkę chowanie głowy w piasek
Cytat: Michał Warczachowski w Października 21, 2011, 12:11:57 pmCytat: szkielet w Października 21, 2011, 12:10:06 pmA gdzie ja napisałem o krytyce?? Proszę nie czytać między wierszami.Trolowanie. Panie Jakubie, sam Pan szukaj stosownych dokumentów. Mamy Pana wyręczać.?? Nie bądź Pan śmieszny.W takim razie proszę wyjaśnić znaczenie tego forum Panie Michale. Czy nie jest ono aby czegoś się od kogoś nauczyć? Zdobyć wiedzę? Wydawało mi się, iż przedstawi mi Pan wiarygodne argumenty. To takie troszkę chowanie głowy w piasek
Cytat: szkielet w Października 21, 2011, 12:10:06 pmA gdzie ja napisałem o krytyce?? Proszę nie czytać między wierszami.Trolowanie. Panie Jakubie, sam Pan szukaj stosownych dokumentów. Mamy Pana wyręczać.?? Nie bądź Pan śmieszny.
A gdzie ja napisałem o krytyce?? Proszę nie czytać między wierszami.
Cytat: Jakub Horbacz w Października 21, 2011, 12:14:42 pmW takim razie proszę wyjaśnić znaczenie tego forum Panie Michale. Czy nie jest ono aby czegoś się od kogoś nauczyć? Zdobyć wiedzę? Wydawało mi się, iż przedstawi mi Pan wiarygodne argumenty. To takie troszkę chowanie głowy w piasekŻeby się czegoś dowiedzieć, nauczyć, zdobyć wiedzę, to młody człowieku należało by się już wyciszyć, zacząć czytać o pewnych sprawach, które zostały podane, a nie mantrować, a które to mantrowanie nic! nowego nie wnosi.
Wydaje mi się, iż mogę tu przytoczyć pewną formułę w temacie Ostatniego Soboru. "Roma locuta, causa finita est" To zdanie jest dla mnie dowodem, iż dobrze wykonywany(zgodnie z prawem) NOM nie może obrazić Boga
Cytat: adaltare w Października 21, 2011, 12:16:55 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 21, 2011, 12:12:06 pmInaczej. Czy mógłby Pan wskazać Dokument Stolicy Apostolskiej w który wskazuje na "niepoprawność" NOMu?Sacrosanctum ConciliumTego, dziękuję. W najbliższym czasie postaram się z tym zapoznać.
Cytat: Jakub Horbacz w Października 21, 2011, 12:19:23 pmCytat: adaltare w Października 21, 2011, 12:16:55 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 21, 2011, 12:12:06 pmInaczej. Czy mógłby Pan wskazać Dokument Stolicy Apostolskiej w który wskazuje na "niepoprawność" NOMu?Sacrosanctum ConciliumTego, dziękuję. W najbliższym czasie postaram się z tym zapoznać.Nie przeczytał Pan SC a wypowiada się na temat Soboru VII i NOMu.?
Cytat: Jakub Horbacz w Października 21, 2011, 11:41:09 amWydaje mi się, iż mogę tu przytoczyć pewną formułę w temacie Ostatniego Soboru. "Roma locuta, causa finita est" To zdanie jest dla mnie dowodem, iż dobrze wykonywany(zgodnie z prawem) NOM nie może obrazić Boga Ale przecież NOM jest elementarnie niezgodny, nawet z ostatnim soborem. Wystarczy przeczytać każdy dobry komentarz na ten temat np. Pawła Milcarka.p.s. pyta Pan, z którym dokumentem papieskim NOM jest niezgodny. Ktoś linkuje "Pascendi" - to błąd, bo raczej należałoby encyklikę Piusa XII http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP/pius_xii/encykliki/mediator_dei_20111947.html zapodać
Otrzymałem to czego chciałem, dziękuję ślicznie
Cytat: Jakub Horbacz w Października 21, 2011, 12:24:59 pmOtrzymałem to czego chciałem, dziękuję ślicznie Popatrzcie Państwo: przychodzi młody człowiek na FK, najpierw zaczyna osądzać wszystko i wszystkich, potem się oburza, że jest krytyka, następnie sam zaczyna atakować. Na końcu prosi o dokumenty, w których jest opisane wszystko, o czym pisał wcześniej. Jaka tu logika.? Od du** strony zaczęte. Ach, i ta miłosna pokora...
Wg mnie, to Forum samo w sobie jest niesamowitą kopalnią wiedzy i jest pełne wspaniałych osób. Zakisił się Pan na dwu wątkach. Rusz Pan swoje cztery litery i grzeb Pan w otchłaniach forowych...tak trudno.? Odnajdziesz Pan odpowiedź na każde pytanie.Zresztą sam wielokrotnie w cztery oczy mówiłem Panu o tym Forum.