Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 23:16:05 pmProszę Pana. Proszę nie zmieniać sensu moich wypowiedzi. Proszę nie kpić. Oczywiście, że nie dopuszczę, czy nie będę uczestniczyć w Mszy podczas której odbywały by się opisane wcześniej profanacje. Nie jestem robotem by patrzeć. Ale muszę ocenić czy mogę zwrócić uwagę. Czy mój wiek i posada zezwala mi na to. Niech Pan nie porównuje pokory do obojętności.Co zatem daje ci prawo do oceny mojej postawy jako braku pokory? Nie zagalopował się kolega? Ja mam patrzec jak ciele i nic nie mowic, bo pokora? Proszę o zastanowienie się zanim zacznie kolega znowu nas tu pouczac. I bede kpił, gdy bedzie sobie kolega pozwalal na tego typu teksty.
Proszę Pana. Proszę nie zmieniać sensu moich wypowiedzi. Proszę nie kpić. Oczywiście, że nie dopuszczę, czy nie będę uczestniczyć w Mszy podczas której odbywały by się opisane wcześniej profanacje. Nie jestem robotem by patrzeć. Ale muszę ocenić czy mogę zwrócić uwagę. Czy mój wiek i posada zezwala mi na to. Niech Pan nie porównuje pokory do obojętności.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 23:21:05 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 23:16:05 pmProszę Pana. Proszę nie zmieniać sensu moich wypowiedzi. Proszę nie kpić. Oczywiście, że nie dopuszczę, czy nie będę uczestniczyć w Mszy podczas której odbywały by się opisane wcześniej profanacje. Nie jestem robotem by patrzeć. Ale muszę ocenić czy mogę zwrócić uwagę. Czy mój wiek i posada zezwala mi na to. Niech Pan nie porównuje pokory do obojętności.Co zatem daje ci prawo do oceny mojej postawy jako braku pokory? Nie zagalopował się kolega? Ja mam patrzec jak ciele i nic nie mowic, bo pokora? Proszę o zastanowienie się zanim zacznie kolega znowu nas tu pouczac. I bede kpił, gdy bedzie sobie kolega pozwalal na tego typu teksty.Ja jedynie przedstawiam moje zdanie.
Ja jedynie przedstawiam moje zdanie.
O, nie oceniam Pana, nie znam Pana. Ja usiłuję przedstawić ważność pokory w tym wszystkim.
Dobra. Trzeba zostawić chłopaka w spokoju, a chłopak pogada z x. Tomaszem, poczyta forum i wróci za czas jakiś i bedzie gadał inaczej.Amen.
Ja usiłuję przedstawić ważność pokory w tym wszystkim.
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 23:28:46 pm Ja usiłuję przedstawić ważność pokory w tym wszystkim.A "reszta świata" chce Panu powiedzieć, że pokorę z rozsądkiem i wiedzą trzeba łączyć.
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 23:25:35 pmJa jedynie przedstawiam moje zdanie.Oj, a co z pokorą?CytujO, nie oceniam Pana, nie znam Pana. Ja usiłuję przedstawić ważność pokory w tym wszystkim.Czyli poucza mnie kolega i twierdzi, że moja postawa byłaby złem, bo oznacza brak pokory?
Przedstawianie zdania nie jest brakiem pokory.
Jeśli to nie pomaga w krótkim to proszę spróbować szczerą i miłą rozmowę. Najlepiej w konfesjonale. tam nic Panu nie może zrobić.
7. Według przepisów liturgicznych w Kościele przekazywanych, zabrania się kobietom (dziewczęta, zamężne, zakonnice) posługiwać kapłanowi przy ołtarzu tak w kościołach, jak w domach, konwentach, kolegiach, instytutach żeńskich.
18 Różne są, jak wiadomo, funkcje, jakie kobieta może spełniać w zgromadzeniu liturgicznym, wśród nich czytanie Słowa Bożego i intencji Modlitwy wiernych. Kobiety nie mogą być dopuszczone do pełnienia funkcji "akolitów" (ministrantów)
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 23:42:06 pmPrzedstawianie zdania nie jest brakiem pokory. Sam sobie zaprzeczasz, przed chwilą twierdziłeś, że jest.