Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 22:56:34 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:49:09 pmPanie, pokora, pokora, pokora, pokora. Znam swoje miejsce.A o grzechu zaniedbania słyszałeś?Mam chyba inną definicję zaniedbania.
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:49:09 pmPanie, pokora, pokora, pokora, pokora. Znam swoje miejsce.A o grzechu zaniedbania słyszałeś?
Panie, pokora, pokora, pokora, pokora. Znam swoje miejsce.
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:56:49 pmCytat: szkielet w Października 20, 2011, 22:53:57 pmJest Pan wypaczony letnim posoborowiem. Przykro mi to stwierdzić, ale tak jest. Jeśli chce Pan być gorliwym katolikiem, to odrzucajac Tradycję (a na to wygląda) nigdy nim Pan nie bedzie.Bardzo podoba mi się to zdanie. Mógłbym tak o sobie mówić. To albo chce Pan to zmienić, albo niech dalej będzie Pan letnim. A Pan Jezus wyraźnie powiedział co zrobi z letnimi.
Cytat: szkielet w Października 20, 2011, 22:53:57 pmJest Pan wypaczony letnim posoborowiem. Przykro mi to stwierdzić, ale tak jest. Jeśli chce Pan być gorliwym katolikiem, to odrzucajac Tradycję (a na to wygląda) nigdy nim Pan nie bedzie.Bardzo podoba mi się to zdanie. Mógłbym tak o sobie mówić.
Jest Pan wypaczony letnim posoborowiem. Przykro mi to stwierdzić, ale tak jest. Jeśli chce Pan być gorliwym katolikiem, to odrzucajac Tradycję (a na to wygląda) nigdy nim Pan nie bedzie.
Co też pani Andriusza opoprzecież żyjemy w XXI wieku.
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:52:40 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 22:41:12 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:05:37 pmPanie Jean Gabriel Perboyre nie zna mnie Pan i bardzo proszę zachować takie spostrzeżenia dla siebie. Mam dla pana pytanie które odpowie mi na całą starte moich pytań. Co by Pan zrobił gdyby dajmy na to Proboszcz pańskiej parafii zgodził się na posługę kobiety i musiałby Pan służyć razem z nią?Nie, nie zachowam tych spostrzeżeń dla siebie, bo im więcej pisze kolega tym słuszniejsze mi się wydają.Oczywiście, że bym w takiej parafii nie służył, co wiecej powiedziałbym proboszczowi co mysle o tym pomyśle.Duch pokory, iście Katolicki O tak. Nie mam zamiaru chowac się za "pokorą" i przyczyniac się do zgorszenia i grzeszyc zaniedbaniem, w dodatku milczec gdy ktos grzeszy (to tez grzech). Kolega poza tym widzę, ze wzial się za ocenianie mojej "pokory". Troche to nie gra z kolegi deklarowaną pokorą. Widac jest ona tylko deklarowana.CytujJeśli jest Pan ministrantem, który jest gotowy występować przeciwko kapłanowi, pouczać kapłana. To gratuluję przebiegu formacji. Ideał służby wprost świetny Jak ksiądz każe ci zatanczyc na oltarzu to zatanczysz służbisto?
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 22:41:12 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:05:37 pmPanie Jean Gabriel Perboyre nie zna mnie Pan i bardzo proszę zachować takie spostrzeżenia dla siebie. Mam dla pana pytanie które odpowie mi na całą starte moich pytań. Co by Pan zrobił gdyby dajmy na to Proboszcz pańskiej parafii zgodził się na posługę kobiety i musiałby Pan służyć razem z nią?Nie, nie zachowam tych spostrzeżeń dla siebie, bo im więcej pisze kolega tym słuszniejsze mi się wydają.Oczywiście, że bym w takiej parafii nie służył, co wiecej powiedziałbym proboszczowi co mysle o tym pomyśle.Duch pokory, iście Katolicki
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:05:37 pmPanie Jean Gabriel Perboyre nie zna mnie Pan i bardzo proszę zachować takie spostrzeżenia dla siebie. Mam dla pana pytanie które odpowie mi na całą starte moich pytań. Co by Pan zrobił gdyby dajmy na to Proboszcz pańskiej parafii zgodził się na posługę kobiety i musiałby Pan służyć razem z nią?Nie, nie zachowam tych spostrzeżeń dla siebie, bo im więcej pisze kolega tym słuszniejsze mi się wydają.Oczywiście, że bym w takiej parafii nie służył, co wiecej powiedziałbym proboszczowi co mysle o tym pomyśle.
Panie Jean Gabriel Perboyre nie zna mnie Pan i bardzo proszę zachować takie spostrzeżenia dla siebie. Mam dla pana pytanie które odpowie mi na całą starte moich pytań. Co by Pan zrobił gdyby dajmy na to Proboszcz pańskiej parafii zgodził się na posługę kobiety i musiałby Pan służyć razem z nią?
Jeśli jest Pan ministrantem, który jest gotowy występować przeciwko kapłanowi, pouczać kapłana. To gratuluję przebiegu formacji. Ideał służby wprost świetny
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:59:09 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 22:56:34 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:49:09 pmPanie, pokora, pokora, pokora, pokora. Znam swoje miejsce.A o grzechu zaniedbania słyszałeś?Mam chyba inną definicję zaniedbania.Milczec gdy ktoś grzeszy to nie zaniedbanie?
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 23:00:01 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:52:40 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 22:41:12 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:05:37 pmPanie Jean Gabriel Perboyre nie zna mnie Pan i bardzo proszę zachować takie spostrzeżenia dla siebie. Mam dla pana pytanie które odpowie mi na całą starte moich pytań. Co by Pan zrobił gdyby dajmy na to Proboszcz pańskiej parafii zgodził się na posługę kobiety i musiałby Pan służyć razem z nią?Nie, nie zachowam tych spostrzeżeń dla siebie, bo im więcej pisze kolega tym słuszniejsze mi się wydają.Oczywiście, że bym w takiej parafii nie służył, co wiecej powiedziałbym proboszczowi co mysle o tym pomyśle.Duch pokory, iście Katolicki O tak. Nie mam zamiaru chowac się za "pokorą" i przyczyniac się do zgorszenia i grzeszyc zaniedbaniem, w dodatku milczec gdy ktos grzeszy (to tez grzech). Kolega poza tym widzę, ze wzial się za ocenianie mojej "pokory". Troche to nie gra z kolegi deklarowaną pokorą. Widac jest ona tylko deklarowana.CytujJeśli jest Pan ministrantem, który jest gotowy występować przeciwko kapłanowi, pouczać kapłana. To gratuluję przebiegu formacji. Ideał służby wprost świetny Jak ksiądz każe ci zatanczyc na oltarzu to zatanczysz służbisto?Przesadził Pan. Rozmawialiśmy o postawach komunijnych i ministrantkach.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 23:00:48 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:59:09 pmCytat: Jean Gabriel Perboyre w Października 20, 2011, 22:56:34 pmCytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 22:49:09 pmPanie, pokora, pokora, pokora, pokora. Znam swoje miejsce.A o grzechu zaniedbania słyszałeś?Mam chyba inną definicję zaniedbania.Milczec gdy ktoś grzeszy to nie zaniedbanie?Jeżeli człowiek postępuje zgodnie z prawem, grzeszy?
Przesadził Pan. Rozmawialiśmy o postawach komunijnych i ministrantkach.
Ale między Posoborowiec a letni mozna w wielu przypadkach postawić wielki znak równosci. Ma Pan tego świadomość??
Jeżeli człowiek postępuje zgodnie z prawem, grzeszy?
Cytat: szkielet w Października 20, 2011, 23:02:56 pmAle między Posoborowiec a letni mozna w wielu przypadkach postawić wielki znak równosci. Ma Pan tego świadomość??Wie Pan, że w tej chwili jakby określił Pan znaczenie Soboru. To tak jakby Sobór był negatywny dla katolika. Tak rozumiem tę wypowiedź.