Nieważne, ja wiem. No ale przejdźmy do wytłumaczenia panu Jakubowi, że LSO to wymysł.
Jestem świeckim ministrantem i nie zamierzam w żaden sposób podważać dokumentów Kongregacji Kultu Bożego i Sakramentów
Zauważyłem, że większość ludzi na tym forum dąży do zatwierdzenia swojej racji. Więc ja jestem ministrantem Liturgicznej Służby Ołtarza
uznaję ministrantki
i to dlatego ministrantki nie służą do Mszy w rycie Trydenckim. To takie pospolite przyjęcie. Ogólnie tłumaczy się, iż dokument pozwalający służyć kobietom został wydany po Soborze Watykańskim II, więc nie obejmuje Mszy Trydenckich
Cytat: Jakub Horbacz w Października 20, 2011, 20:59:23 pmi to dlatego ministrantki nie służą do Mszy w rycie Trydenckim. To takie pospolite przyjęcie. Ogólnie tłumaczy się, iż dokument pozwalający służyć kobietom został wydany po Soborze Watykańskim II, więc nie obejmuje Mszy Trydenckich Co tam dla was, te prawie dwa tysiące lat, przez które w Kościele zakazywano służby kobietom przy ołtarzu ! Oczywiście, że po nastaniu "Świętego Soboru", nikt z was progresiści