Cytat: przykoźlak w Lutego 10, 2010, 12:42:43 pmZ informacji które posiadam ze źródeł zbliżonych do księdza OD wynika:Nie podważając prawdziwości tych informacji brzmi nieźle to co Pan napisał - "informacje, ze źródeł zbliżonych do księdza OD" - coś jak przeciek z tajnej kancelarii ...
Z informacji które posiadam ze źródeł zbliżonych do księdza OD wynika:
http://nowyruchliturgiczny.blogspot.com/2010/02/opus-dei-wraca-do-liturgii-ktora.html no...i jak by to moj ś.p. matematyk z liceum powiedział:Co Było Do Udowodnienia...
Otóż Navarro-Valls "zapomniał", że za jego czasów Watykan wymierzył kościelną karę suspensy arcybiskupowi Lefebre, gdy ten miał 83 lata. Nawiasem mówiąc, Opus Dei, do której należy rzecznik nie dawała spokoju owemu arcybiskupowi aż do jego grobowej deski.
Sprecyzujmy co to znaczy nie ,,dawało spokoju"?[...]Akurat słyszałem coś o tej sprawie i mogę zapewnić ze nie miało miejsca NIC co godziło by w godność abp Lefebra jak i w Bractwo poza tym co było ogólnie przyjęte a więc nakłanianie do pojednania i rozmów. A w tym nic złego nie widzę. Artykuł przejrzę i się ustosunkuje po przetłumaczeniu.
Na rynku księgarskim pojawiła się książka Bruno Devosa* - "Byłem w Opus Dei - fakty, świadectwa, dokumenty "
Cytat: KAES w Listopada 13, 2010, 10:16:18 amWydawnictwo "Bez dogmatu".Żenada.