Cytat: rysio w Listopada 21, 2011, 00:02:01 amCytujJa jednak myślę, że środowisko OD a środowisko postępowców Znakowych to jednak dwie rózne bajki. OD nie gardzi nawet środowiskami ateistów. Ważne są wpływy a nie to, czy ktoś "chodzi do kościoła". PO, LPR, ZNAK - bez różnicy. 8, obcy pasażer Koscioła.Ma Pan dowód?
CytujJa jednak myślę, że środowisko OD a środowisko postępowców Znakowych to jednak dwie rózne bajki. OD nie gardzi nawet środowiskami ateistów. Ważne są wpływy a nie to, czy ktoś "chodzi do kościoła". PO, LPR, ZNAK - bez różnicy. 8, obcy pasażer Koscioła.
Ja jednak myślę, że środowisko OD a środowisko postępowców Znakowych to jednak dwie rózne bajki.
Ma Pan dowód?
CytujMa Pan dowód?OD zaprasza i jest otwarte na wszystkie środowiska. Unika przyklejenia sobie jakiejkolwiek "łatki" politycznej. Szkoły prowadzone przez stowarzyszenia powiązane z OD nie są szkołami stricte katolickimi. W statutach są zapisy o otwartości na wszystkie "opcje". Owszem jest informacja o "opiece duszpasterskiej, jaka sprawuje Prałatura" ale nie stanowi to bariery na wejście do szkół. (Jedyną barierą są finanse) Jest to tłumaczone ekumenizmem i chęcią dotarcia do srodowisk nienależących do Kościoła. Ja tego nie wartościuję, tylko opisuję
CytujMa Pan dowód?Wystarczy zapoznać się z oficjalnymi materiałami publikowanymi przez OD.OD zaprasza i jest otwarte na wszystkie środowiska. Unika przyklejenia sobie jakiejkolwiek "łatki" politycznej. Szkoły prowadzone przez stowarzyszenia powiązane z OD nie są szkołami stricte katolickimi. W statutach są zapisy o otwartości na wszystkie "opcje". Owszem jest informacja o "opiece duszpasterskiej, jaka sprawuje Prałatura" ale nie stanowi to bariery na wejście do szkół. (Jedyną barierą są finanse) Jest to tłumaczone ekumenizmem i chęcią dotarcia do srodowisk nienależących do Kościoła. Ja tego nie wartościuję, tylko opisuję
Poza tym - Jaki ateista daje dziecko do szkoly, gdzie trzy razy dziennie musi sie ono modlic?
Poza tym - Jaki ateista daje dziecko do szkoly, gdzie trzy razy dziennie musi sie ono modlic?taki sam, jak wladcy prl wysylajacy swe dzieci na studia do najlepszych zachodnich uczelni.
Widzialem ten film. A wlasciwie zmusielem sie do obejrzenia. Bojkot wyswiadcza opusdejowcom przysluge.
Cytat: Fons Blaudi w Maja 30, 2012, 21:30:56 pmWidzialem ten film. A wlasciwie zmusielem sie do obejrzenia. Bojkot wyswiadcza opusdejowcom przysluge.Opusdejowce nie są tego warte...