Cytat: SolusLupus w Lutego 10, 2011, 12:10:53 pm@ Pan Zygmunt et consortes - to o ludziach, którzy odeszli od tradycji to żart, ironia, aby pokazać idiotyzm stosowania argumentów w stylu pani Genowefy - coś słyszałem, ktoś tam coś, powiedział, ale nie mogę szczegółowo opowiedzieć etc..Dlatego właśnie podejrzewam złą wolę. Bo inne wyjaśnienie stosowania podobnych protez argumentacyjnych do rozsiewania FUD-u byłoby stanowczo nieuprzejme.
@ Pan Zygmunt et consortes - to o ludziach, którzy odeszli od tradycji to żart, ironia, aby pokazać idiotyzm stosowania argumentów w stylu pani Genowefy - coś słyszałem, ktoś tam coś, powiedział, ale nie mogę szczegółowo opowiedzieć etc..
Cytat: andy w Lutego 12, 2011, 19:34:24 pmCytat: SolusLupus w Lutego 10, 2011, 12:10:53 pm@ Pan Zygmunt et consortes - to o ludziach, którzy odeszli od tradycji to żart, ironia, aby pokazać idiotyzm stosowania argumentów w stylu pani Genowefy - coś słyszałem, ktoś tam coś, powiedział, ale nie mogę szczegółowo opowiedzieć etc..Dlatego właśnie podejrzewam złą wolę. Bo inne wyjaśnienie stosowania podobnych protez argumentacyjnych do rozsiewania FUD-u byłoby stanowczo nieuprzejme.Umysłowość opusdejczyka nie przyjmuje takich argumentów jak lojalność wobec najbliższych, (a nie względem organizacji), takt, zasady.Dobra wola według tej formacji przejawia się w wywalaniu najskrytszych myśli, wywnętrzneniu względem kierowników duchowych wyłącznie wewnątrz Opus D.O nadużyciach w kierownictwie duchowym względem osób z mojej rodziny został powiadomiony szczegółowo biskup.Niestety nie ma on żadnego wpływu na działania opusdejskich kapłanów. Jego surowa, krytyczna opinia względem działań Opus D.stanowi mimo wszystko ważny punkt oparcia dla pokrzywdzonych.
Szczyty megalomanii - zapewne również skutki formacji Opus D.http://www.opus-info.org/index.php.?title=Rozwa%C5%BCanie_%Dobry_pasterz%22
[...] członkowie nie będą uczestniczyć w pewnych aktach kultu publicznego, takich jak procesje ..... - paranoja.
„W epoce ideologicznego konformizmu założyciel Opus Dei miał odwagę, mówić ludziom, aby myśleli samodzielnie, i tak jak Nelson Mandela w RPA uzdrowił Hiszpanię” – powiedział Roland Joffé, reżyser filmu „There be dragons”.
Cytat: Mama w Marca 24, 2011, 11:35:42 am„W epoce ideologicznego konformizmu założyciel Opus Dei miał odwagę, mówić ludziom, aby myśleli samodzielnie, i tak jak Nelson Mandela w RPA uzdrowił Hiszpanię” – powiedział Roland Joffé, reżyser filmu „There be dragons”.Podobnie jak Lenin uzdrowił Rosję, Pol Pot Kambodźę, Cho Shi Minh Wietnam, Kim Ir Sen Korę, Fidel Castro Kube a Mao Tse Tung Chiny...