Do [podstawowej] szkoły muzycznej.Dziecko nie musi być specjalnie utalentowane i od razu być wielkim pianistą czy skrzypkiem, może być zupełnie przeciętne i grać na fortepianie, akordeonie czy gitarze klasycznej w granicach swoich możliwości. Dlaczego nie? Będzie miało zupełnie inne horyzonty, wrażliwość i kulturę (mimo, że sytuacja tutaj jest też gorsza niż kiedyś) i będzie zawsze wspominać te czasy.
@ Stary Kontrafundacja PRB, o której Pan pisał to: Polska Rada Biznesu, czy Program Rozwoju Bibliotek ?
Nie mam pretensji do OD, że ma taką czy inną szkołę.Zwracam jedynie uwagę na to, że OD jest skierowana wyłacznie na b. dobrze zarabiających wbrew temu, co głosi: "OD jest dla wszystkich" - z odpowiednimi dochodami. I Kropka. To nie jest wątek o szkole OD. Tylko o OD.
I jeszcze raz powtarzam że rewolucje nie borą się z niczego tylko z ciemnoty i polaryzacji społeczeństwa. Wiem że nie wszyscy są równi ale polaryzacja jaką doświadcza Polska stawia ją na równi z republikami Ameryki Południowej.
Nie mam nic przeciwko szkołom prywatnym gdyż taka była moja szkoła średnia gdzie płaciłem cały wkład a było to Niższe Seminarium Duchowne Misjonarzy Oblatów M.N. Tylko że w NSD jak kogoś nie było stać to nie wyrzucało się ze szkoły ale pomagało. Efekty są takie że tam poznałem Mszę trydencką pod koniec lat 80-tych.
Efekty są takie że tam poznałem Mszę trydencką pod koniec lat 80-tych.
@major, rysioDziwne, ze tradycjonalisci z jednej strony wzdychaja do sredniowiecznego christianitas i zespolenia panstwa z Kosciolem, a z drugiej strony walcza z przejawami elitaryzmu i hierarchii w spoleczenstwie oraz krytykuja OD za to, ze chce swoim duszpasterstwem obejmowac przede wszystkim ludzi wplywowych w panstwie. Nie kloci sie to Panom? Czyli jak... spoleczna hierarchia sredniowieczna bee... socjalizm, liberalizm OK ?
(...) Rekolekcje to tylko przesiewanie narybku. Więc muszą być tanie (...)