emek
|
|
« Odpowiedz #30 dnia: Marca 19, 2009, 19:43:24 pm » |
|
Potrzebuje informacji od kogoś bardziej zorientowanego... Czy ktoś z Państwa zna dobre strony informacyjne w j. angielskim dot. życia Kościoła? Nie chodzi mi o stricte tradycyjne strony ani liturgiczne blogi, bardziej coś w klimacie fronda.pl czy KAI w wersji katolickiej
|
|
|
|
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista
Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
|
« Odpowiedz #32 dnia: Marca 25, 2009, 12:28:07 pm » |
|
Poszukuję czcionki gotyckiej do worda, albo jakiegoś edytora tekstu, gdzie występuje czcionka gotycka.
|
|
|
|
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
Jezuitów należy skasować
|
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista
Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
|
« Odpowiedz #34 dnia: Marca 25, 2009, 12:37:06 pm » |
|
Tankju
|
|
|
|
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
Jezuitów należy skasować
|
|
|
siloam
|
|
« Odpowiedz #35 dnia: Marca 27, 2009, 19:05:50 pm » |
|
Piękne czcionki gotyckie: http://www.dafont.com/theme.php?cat=401Niektóre to zupełnie wyglądają jakby były kopiowane ze starych ksiąg.
|
|
|
|
O salutaris Hostia! Quae Coeli pandis ostium, Bella premunt hostilia, Da robur, fer auxilium.
|
|
|
P
bywalec
|
|
« Odpowiedz #36 dnia: Marca 27, 2009, 22:54:37 pm » |
|
Poszukuję: OKOŃ Jacek: Pustelnik z Unterwalden. Święty Mikołaj z Flüe. Kraków: WAM 1994 - 179, [1] s., 4 tabl.: il. portr. bibliogr. ISBN: 83-7097-076-1.
|
|
|
|
|
|
|
Kreowany_styl
bywalec
|
|
« Odpowiedz #37 dnia: Marca 28, 2009, 18:32:01 pm » |
|
Poszukuje: 1. Dobrej książki o ideii monarchizmu 2. Tradycyjnych rozmyślań o kapłaństwie lub pobożnej książki o sakramencie kapłaństwa (prezent dla x. )
|
|
|
|
|
|
|
panbocian
Gość
|
|
« Odpowiedz #38 dnia: Marca 28, 2009, 21:46:53 pm » |
|
Poszukuje:
1. Dobrej książki o ideii monarchizmu 2. Tradycyjnych rozmyślań o kapłaństwie lub pobożnej książki o sakramencie kapłaństwa (prezent dla x. )
Może np. hagiografia św. Jana Marii Vianeya?
|
|
|
|
|
|
|
wiridiana
|
|
« Odpowiedz #39 dnia: Marca 28, 2009, 22:53:19 pm » |
|
Raz na święcenia diakonatu kupiłam księdzu książeczkę wielkości książeczki do nabożeństwa w czarnej okładce, też była napisana przez jakiegoś księdza raczej dawno temu z takimi radami na różne tematy np. stosunku kapłana do kobiet Niestety nie pamiętam tytułu ale pozycja bardzo interesująca, pod Jasną Górą ją dostałam.
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
Sebastianus
|
|
« Odpowiedz #40 dnia: Marca 28, 2009, 23:11:10 pm » |
|
(...) 2. Tradycyjnych rozmyślań o kapłaństwie lub pobożnej książki o sakramencie kapłaństwa (prezent dla x. ) "Przewodnik kapłański" Ksiądz Klaudiusz Arvisenet
|
|
|
|
|
|
|
wiridiana
|
|
« Odpowiedz #41 dnia: Marca 28, 2009, 23:30:05 pm » |
|
(...) 2. Tradycyjnych rozmyślań o kapłaństwie lub pobożnej książki o sakramencie kapłaństwa (prezent dla x. ) "Przewodnik kapłański" Ksiądz Klaudiusz Arvisenet
O to jest własnie to o czym mówiłam. Dziękuję bo mnie się też ta wiedza przyda
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
Bartek
|
|
« Odpowiedz #42 dnia: Marca 29, 2009, 08:50:42 am » |
|
2. Tradycyjnych rozmyślań o kapłaństwie lub pobożnej książki o sakramencie kapłaństwa (prezent dla x. )
Św. bp Józef Sebastian Pelczar - Rozmyślania o życiu kapłańskim
|
|
|
|
Hoc pulchrum est hominis munus et officium: ut oret ac diligat.
|
|
|
emek
|
|
« Odpowiedz #43 dnia: Kwietnia 08, 2009, 16:28:41 pm » |
|
Poszukuje artykułów (zarówno internetowych jak i z gazet/czasopism) będących apologią Ojca Świętego w stosunku do obecnej sytuacji zmasowanego ataku. Wiem ,że jest kilka artykułów w najnowszej "Frondzie" i "Polonia Christiana" ale szukam więcej.
|
|
|
|
|
|
|
Nathanael
Gość
|
|
« Odpowiedz #44 dnia: Kwietnia 08, 2009, 20:39:26 pm » |