Bartek
|
|
« dnia: Lutego 08, 2009, 10:25:28 am » |
|
Wskrzeszam ten jakże pożyteczny wątek ze starego forum, jednocześnie prosząc o:
Liturgia Horarum, tom IV (bez względu na wydanie, stan... - jedynie z ceną będę polemizować)
|
|
|
|
Hoc pulchrum est hominis munus et officium: ut oret ac diligat.
|
|
|
Antiquus_ordo
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 dnia: Lutego 08, 2009, 10:50:26 am » |
|
Jesli nowa to chyba mam ale dopiero za tydzien bede w domu.
|
|
|
|
|
|
|
Carolus
adept
"Przemieniajcie się przez odnawianie umysłu."
|
|
« Odpowiedz #2 dnia: Lutego 09, 2009, 13:13:35 pm » |
|
Czy orientuje się ktoś czy trwają prace nad tłumaczeniem wydanego w Niemczech "Zbioru dzieł Benedykta XVI" - "Theologie der Liturgie"? Czy może ma ktoś tę pozycję w j. niemieckim i może podzielić się wrażeniami?
|
|
|
|
"Liturgia nie może mieć żadnego celu, ponieważ istnieje ona nie ze względu na człowieka, ale ze względu na Boga!" R. Guardini.
|
|
|
LUK
|
|
« Odpowiedz #3 dnia: Lutego 10, 2009, 15:09:38 pm » |
|
Chwała Panu Naszemu Jezusowi Chrystusowi
Witam
Poszukuję wszystkiego co się tyczy Intronizacji Najświętszego Serca Jezusowego cytaty sługi Bożej Rozalii Celakówny z jej dzieł (proszę także o tytuł dzieł ) oraz linki o tym temacie był wątek na starym forum ale nie zapisałem sobie wypowiedzi :-( z góry dziękuję za wszelka pomoc
Dziękuję za pomoc panu Robertowi już mam poszukiwane dokumenty i dane
Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2009, 12:58:11 pm wysłana przez LUK »
|
|
|
|
|
emek
|
|
« Odpowiedz #4 dnia: Lutego 15, 2009, 18:22:46 pm » |
|
Poszukuje w jak najwyżej jakości amerykańskiego filmu powołaniowego "Fishers of Men" (Rybacy ludzi), nie stety na YouTubie jakoś jest dość słaba.
|
|
|
|
|
|
|
mac
|
|
« Odpowiedz #5 dnia: Lutego 19, 2009, 20:19:18 pm » |
|
Temat był na poprzednim forum ale nie pamiętam odpowiedzi. Czy ktoś z państwa wie gdzie można kupić w Warszawie albumowe wydaje "ducha liturgii" Josepha Ratzingera?
|
|
|
|
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
|
|
|
wiridiana
|
|
« Odpowiedz #6 dnia: Lutego 19, 2009, 22:56:25 pm » |
|
Pewnie na miodowej maja
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
JRWF
|
|
« Odpowiedz #7 dnia: Lutego 20, 2009, 10:23:42 am » |
|
To jak już pojawiło się pytanie "warszawskie", to poproszę Państwa o adresy jakichś sklepów z dewocjonaliami w stolicy. Księdza "po kolędzie" (dopiero w marcu (!) i na specjalne zaproszenie) będziemy przyjmować i muszę się przygotować...
|
|
|
|
|
|
|
wiridiana
|
|
« Odpowiedz #8 dnia: Lutego 20, 2009, 10:57:10 am » |
|
Jeden widzialam przy Dolnej, na Miodowej też są i przy Chmielnej bodajże. Ale jak dewocjonalia to tylko w Częstochowie
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
mac
|
|
« Odpowiedz #9 dnia: Lutego 20, 2009, 11:22:45 am » |
|
Standardowo na ul. Miodowej, a w kościołach, w, na ich terenie np. w przedsionku to: na pl. Narutowicza w kościele p.w. św. Jakuba, na pl. Zbawiciele w kościele pw. Najświętszego Zbawiciela, w kościele pw. św. Anny na starym mieście, na pl. Konfederacji w kościele pw. św. Zygmunta, obok kościoła M.B. Łaskawej zresztą na starym mieście jest tego dużo.
|
|
|
|
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
|
|
|
Ks. Grzegorz
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 dnia: Lutego 27, 2009, 22:41:27 pm » |
|
jeśli by ktoś posiadał książkę Klausa Gambera "Zwróćmy się ku Panu" i chciałby wspomóc misjonarza na Ukrainie, to proszę o kontakt. może być w wersji elektronicznej lub w formie ksero, jak bądź. Ewentualnie link do miejsca gdzie można kupić, bo ja nie znalazłem
|
|
|
|
|
|
|
Nathanael
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 dnia: Lutego 28, 2009, 08:51:43 am » |
|
jeśli by ktoś posiadał książkę Klausa Gambera "Zwróćmy się ku Panu" i chciałby wspomóc misjonarza na Ukrainie, to proszę o kontakt. może być w wersji elektronicznej lub w formie ksero, jak bądź. Ewentualnie link do miejsca gdzie można kupić, bo ja nie znalazłem
Proszę się skontaktować: sklep[at]*sanctus.pl [at] - @
|
|
|
|
|
|
|
lukashogun
adept
|
|
« Odpowiedz #12 dnia: Marca 01, 2009, 15:18:49 pm » |
|
Poszukuję 2 książek "kontrowersyjnych" 1) ks. S. Grzechowiak "Ruch abp Lefebvre. Ku rozłamowi w Kościele posoborowym" 2) bp Z. Pawłowicz "Lefebvre i lefebryści. schizma u schyłku XX wieku" Studiuje we Wrocławiu i szukam ich od roku, ale nigdzie ich nie ma, a potrzebuje ich do pracy mgr moga byc fragmenty. pamietam ze na poprzednim forum ktos zamiescil skany z bp Pawłowicza.
|
|
|
|
|
|
|
wiridiana
|
|
« Odpowiedz #13 dnia: Marca 01, 2009, 15:28:17 pm » |
|
Na Uniwersytecie Warszawskim funkcjonuje coś takiego jak sprowadzanie książek z innych bibliotek jeśli są używane do pracy magisterskiej. Może we Wrocławiu też jest taka opcja?
|
|
|
|
|
|
|
lukashogun
adept
|
|
« Odpowiedz #14 dnia: Marca 01, 2009, 15:41:54 pm » |
|
o tym nie pomyślałem dziękuję za pomoc
|
|