Przypadki abp Wielgusa, o. Hejmo, ks. Drozdka czy Petza, Kiersztyna, ks. Natanka wskazują, że duchowni o bardziej narodowych i tradycyjnych poglądach maja kłopoty z pseudoteologami, teczkami czy skandalami obyczajowymi
Ja widziałem część akt w pdf na prawdę nie pozostawią wątpliwości jakim gnojem- bo tak trzeba nazwać taką personę - był abp Wielgus. Jak w Monachium spisywał raporty podczas stypendium habilitacyjnego, kiedy mieszkał u pasjonistów.... Chyba tylko Dzieduszycki ze znanych mi przypadków kapusiów go przebija. Serio proszę sobie dać spokój z bronieniem kabla.
Cytat: Antiquus_ordo w Czerwca 18, 2010, 17:03:50 pmJa widziałem część akt w pdf na prawdę nie pozostawią wątpliwości jakim gnojem- bo tak trzeba nazwać taką personę - był abp Wielgus. Jak w Monachium spisywał raporty podczas stypendium habilitacyjnego, kiedy mieszkał u pasjonistów.... Chyba tylko Dzieduszycki ze znanych mi przypadków kapusiów go przebija. Serio proszę sobie dać spokój z bronieniem kabla.No to ja też chętnie obejrzę. Proszę podać link do tego dokumentu
Dokumenty IPN o abp. Wielgusie (pdf, 5,47 MB)http://bi.gazeta.pl/im/3/3828/m3828843.pdf
@stefan: Zgodnie z procedurami ustanowionymi przez Prymasa kard. Stefana Wyszyńskiego, o tych rozmowach informował swojego biskupa Piotra Kałwę, a ten nie zabraniał tych rozmów, tylko zalecał daleko posuniętą ostrożność i ogólnikowośćCzy mógłby Pan podać źródło gdzie można się zapoznać z tymi " procedurami ustanowionymi przez Prymasa kard. Stefana Wyszyńskiego"?Czy była jakaś procedura pozwalająca podpisać współprace ze służbami specjalnymi?!
Panie Stefanie , nie to miałem na myśli pisząc o Econe...ale czy to nie dziwne, że w "posoborowiu" brak już obecnie jakichkolwiek charyzmatycznych ( nie mylić z "charyzmatykami" ) ortodoksyjnych biskupów o ponadprzeciętnej osobowości... choćby nawet takich jak ś.p X.Prymas Wyszyński....proszę pomyśleć czemuż to