Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 29, 2025, 13:38:43 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233181 wiadomości w 6651 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nominacje i dymisje. Polityka personalna za Benedykta XVI
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 56 Drukuj
Autor Wątek: Nominacje i dymisje. Polityka personalna za Benedykta XVI  (Przeczytany 206814 razy)
M.
bywalec
**

« Odpowiedz #120 dnia: Czerwca 17, 2010, 13:47:14 pm »

Jest jeszcze gorzej:
zdają się potwierdzać pogłoski,że ks.Jerzy kard.Pell nie stanie nz czele Congregatio pro Episcopis.
Urządzili go.A ja już sobie marzyłem po cichu,że najpierw zrobi porządek w nominacjach biskupich,a potem...
na wschód skazani z woli zachodu, walczyli o niepodległość,
tak ratowali honor narodu i wielu z nich poległo,
będziemy o nich pamiętać stale, to nasza nowa praca,
dziś do historii w należnej chwale podziemna armia powraca
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #121 dnia: Czerwca 17, 2010, 14:04:04 pm »

Z jednej strony nie mam zaufania do arcybiskupa Petza, ale dziwną sprawą jest, że jego główny oskarżyciel wystąpił z Kościoła.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Polak

TKN
aktywista

« Odpowiedz #122 dnia: Czerwca 17, 2010, 17:06:10 pm »

IMHO gorsza sprawa jest ze sprawą bp Waltera Mixy.
Coś niedobrego chyba dzieje się w Watykanie...

http://wiadomosci.onet.pl/2185883,12,przypadek_biskupa_obnaza_tragizm_kosciola,item.html
jp7
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #123 dnia: Czerwca 18, 2010, 03:23:10 am »

Z jednej strony nie mam zaufania do arcybiskupa Petza, ale dziwną sprawą jest, że jego główny oskarżyciel wystąpił z Kościoła.
Co to miało by udowadniać?
Brat p. Polaka odprawia Tridentinę w Poznaniu...
Kyrie Eleison!
Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
kurak
aktywista

Damnat quod non intelligunt !!!

« Odpowiedz #124 dnia: Czerwca 18, 2010, 07:39:53 am »

Za interia:
http://fakty.interia.pl/religia/news/abp-gadecki-rezygnuje-paetz-albo-ja,1494292
Zawsze Wierni - Prawdzie katolickiej, Prawdzie Jedynej...
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #125 dnia: Czerwca 18, 2010, 08:17:27 am »

może poczekajmy, aż sprawy się wyjasnią. W tej chwili nie wiadomo co jest prawdą z arcybiskupem Gądeckim i arcybiskupem Petzem. Watykan na razie nie komentuje sprawy.
kurak
aktywista

Damnat quod non intelligunt !!!

« Odpowiedz #126 dnia: Czerwca 18, 2010, 08:26:33 am »

Jasne,wrzucilem tylko link zeby miec oglad co juz pisuja poszczegolne strony :)

Za wp.pl:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Abp-Gadecki-w-gescie-protestu-zlozyl-rezygnacje,wid,12384634,wiadomosc_prasa.html
« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2010, 08:35:42 am wysłana przez kurak » Zapisane
Zawsze Wierni - Prawdzie katolickiej, Prawdzie Jedynej...
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #127 dnia: Czerwca 18, 2010, 08:40:38 am »

Może, ktos z Forum z Poznania wypowie się na ten temat.
stefan
aktywista

« Odpowiedz #128 dnia: Czerwca 18, 2010, 10:26:31 am »

Przypadki abp Wielgusa, o. Hejmo, ks. Drozdka czy Petza, Kiersztyna, ks. Natanka wskazują, że duchowni o bardziej narodowych i tradycyjnych poglądach maja kłopoty z pseudoteologami, teczkami czy skandalami obyczajowymi, natomiast judaizatorzy Kościoła to same cnoty moralności.Dla mnie tacy opluwacze kamieniarze jak Terlikowski, Nosowski,ks. Sowa, ks. Boniecki, Węcławski czy Paczkowski utracili jakąkolwiek wiarygodność. 
Powstaną bowiem fałszywi chrystusowie i fałszywi prorocy, i czynić będą znaki wielkie i cuda, tak aby w błąd byli wprowadzeni (jeśli to być może) nawet i wybrani.Mt. 24).
-------------------
Nauczać zaś kobiecie nie pozwalam ani też przewodzić nad mężem, lecz chcę, by trwała w cichości? (1 Tm 2,11-1
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #129 dnia: Czerwca 18, 2010, 10:28:20 am »

Przypadki abp Wielgusa, o. Hejmo, ks. Drozdka czy Petza, Kiersztyna, ks. Natanka wskazują, że duchowni o bardziej narodowych i tradycyjnych poglądach maja kłopoty z pseudoteologami, teczkami czy skandalami obyczajowymi, natomiast judaizatorzy Kościoła to same cnoty moralności.Dla mnie tacy opluwacze kamieniarze jak Terlikowski, Nosowski,ks. Sowa, ks. Boniecki, Węcławski czy Paczkowski utracili jakąkolwiek wiarygodność. 

Ale pieprzenie. Ks. Czajkowski, ks. Maliński kłopotów nie mieli?
stefan
aktywista

« Odpowiedz #130 dnia: Czerwca 18, 2010, 10:45:38 am »

Pieprzenie? To Pan pieprzysz bez sensu.A jakie tamci mieli? Ksiądz Czajkowski z 60-ma tomami akt współpracy, to to samo co abp. Wielgus z jakąś lojalką z podrobionym podpisem?
Powstaną bowiem fałszywi chrystusowie i fałszywi prorocy, i czynić będą znaki wielkie i cuda, tak aby w błąd byli wprowadzeni (jeśli to być może) nawet i wybrani.Mt. 24).
-------------------
Nauczać zaś kobiecie nie pozwalam ani też przewodzić nad mężem, lecz chcę, by trwała w cichości? (1 Tm 2,11-1
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #131 dnia: Czerwca 18, 2010, 11:07:25 am »

Pieprzenie? To Pan pieprzysz bez sensu.A jakie tamci mieli? Ksiądz Czajkowski z 60-ma tomami akt współpracy, to to samo co abp. Wielgus z jakąś lojalką z podrobionym podpisem?

Jasne, podrobionym.
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2010, 13:49:12 pm wysłana przez Eligiusz » Zapisane
Bartek
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #132 dnia: Czerwca 18, 2010, 11:09:04 am »

może poczekajmy, aż sprawy się wyjasnią. W tej chwili nie wiadomo co jest prawdą z arcybiskupem Gądeckim i arcybiskupem Petzem. Watykan na razie nie komentuje sprawy.

Jest już dementi Kurii.
http://www.archpoznan.pl/
Hoc pulchrum est hominis munus et officium: ut oret ac diligat.
stefan
aktywista

« Odpowiedz #133 dnia: Czerwca 18, 2010, 13:53:08 pm »

Jasne, podrobionym.
Jasne to by było, jakbyś Pan teczkę zakładał. Chyba że...?

Jest już dementi Kurii.
http://www.archpoznan.pl/
Polacy już dawno wiedzą, kto za atakami na duchownych stał?  Jak zwykle wyszło żydlo z worka.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2010, 14:05:26 pm wysłana przez stefan » Zapisane
-------------------
Antiquus_ordo
Gość
« Odpowiedz #134 dnia: Czerwca 18, 2010, 17:03:50 pm »

Ja widziałem część akt w pdf na prawdę nie pozostawią wątpliwości jakim gnojem- bo tak trzeba nazwać taką personę - był abp Wielgus. Jak w Monachium spisywał raporty podczas stypendium habilitacyjnego, kiedy mieszkał u pasjonistów.... Chyba tylko Dzieduszycki ze znanych mi przypadków kapusiów go przebija. Serio proszę sobie dać spokój z bronieniem kabla.
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2010, 13:49:53 pm wysłana przez Eligiusz » Zapisane
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 56 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nominacje i dymisje. Polityka personalna za Benedykta XVI « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!