|
Nathanael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 dnia: Lutego 19, 2010, 11:46:20 am » |
|
Niestety, zdjęcia nie działają
|
|
|
|
|
|
|
|
jwk
|
 |
« Odpowiedz #93 dnia: Lutego 19, 2010, 12:34:20 pm » |
|
O w mordę jeża... ... rzeczywiście Biskupowi Henrykowi udało się zwiać spod skrzydełek kikokarmenisty bpa Kiernikowskiego! Najszczersze gratulacje.
|
|
|
|
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła, Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
|
|
|
FidelisTraditioni
|
 |
« Odpowiedz #94 dnia: Lutego 19, 2010, 23:32:30 pm » |
|
Standard: trochę dziwnego, trochę dobrego (biorąc pod uwagę te kilka stron), czyli Ecclesia postconciliaris...
|
|
|
|
"Nie może mieć Boga za Ojca ten, kto nie ma Kościoła za Matkę" św. Cyprian
|
|
|
PTRF
|
 |
« Odpowiedz #95 dnia: Lutego 20, 2010, 16:57:06 pm » |
|
Cholera ! Kolejny "katolicki" biskup w Radomiu. Ale tego to jeszcze nie było.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
cabbage
|
 |
« Odpowiedz #96 dnia: Lutego 20, 2010, 17:40:08 pm » |
|
Hmm... co mają wspólnego z naszą wiarą te wygibasy panienek ubranych w stroje do gimnastyki artystycznej w kościele??  Kyrie elejson!
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
 |
« Odpowiedz #97 dnia: Lutego 20, 2010, 17:48:52 pm » |
|
Z wiarą nic. To naśladowanie występów artystycznych ( np. cyrkowych ) przed Janem Pawłem II.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
TKN
|
 |
« Odpowiedz #98 dnia: Lutego 28, 2010, 00:17:47 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
K.L.O
|
 |
« Odpowiedz #99 dnia: Lutego 28, 2010, 20:54:16 pm » |
|
biskup którego miałem zaszczyt do Mszy ubierać kardynałem... no prosze prosze, będzie co wnukom opowiadać:) a tak na poważenie to nic zaskakującego, wiadome to było od samego początku, jak został powołany do Watykanu. A co do Biskupa tomasika to mam do niego słabośc, pięknie spiewa:) (Chodzi mi oczywiście o testy Mszy do śpiewania)
|
|
|
|
"Wiary ustrzegłem"
|
|
|
KAES
|
 |
« Odpowiedz #100 dnia: Kwietnia 05, 2010, 10:53:59 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
mac
|
 |
« Odpowiedz #101 dnia: Kwietnia 05, 2010, 20:22:34 pm » |
|
Biskup Tomasik w Wielki Piątek: http://www.youtube.com/watch?v=WOW6XE160fM
Nic dziwnego, wychowanek bp. Kiernikowskiego o wiadomych kierunkach.
|
|
|
|
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
|
|
|
porys
|
 |
« Odpowiedz #102 dnia: Kwietnia 06, 2010, 20:53:24 pm » |
|
Bp. Jose Gomez mianowany koadjutorem kardynała Mahonego w LA. B. dobra nominacja.
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
jwk
|
 |
« Odpowiedz #103 dnia: Kwietnia 07, 2010, 07:42:47 am » |
|
Biskup Tomasik w Wielki Piątek: http://www.youtube.com/watch?v=WOW6XE160fM Nic dziwnego, wychowanek bp. Kiernikowskiego o wiadomych kierunkach.
Wychowankiem to bym Go nie nazwał. Biskupem jest o wiele dłużej od swego przygodnego szefa. A że to pokolenie JP2, mogą być pewne skojarzenia.
|
|
|
|
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła, Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
|
|
|
mac
|
 |
« Odpowiedz #104 dnia: Kwietnia 07, 2010, 11:06:33 am » |
|
Tak rzeczywiście. bp. Tomasik jest prawie 10 lat więcej biskupem od bp. Kiernikowskiego, i pomimo że pochodził z tej diecezji i był w niej przez 9 lat bp. pomocniczym to nie wiadomo z skąd wytrzasnęli ks. Kiernikowskiego i od razu konsekrowali go na biskupa i osobiście zrobił to Jan Paweł II w bazylice św. Piotra i bez żadnego wcześniejszego doświadczenia został ordynariuszem Siedleckim.
|
|
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2010, 13:46:48 pm wysłana przez Eligiusz »
|
|
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
|
|
|
|