Nie uwierzę w to, że nie potrafi Pan znaleźć choćby jednej herezji na zalinkowanej stronie.
Cytat: Bartek w Sierpnia 26, 2010, 11:35:34 amNie uwierzę w to, że nie potrafi Pan znaleźć choćby jednej herezji na zalinkowanej stronie.Ja nie potrafię - nie widzę linka
Cytat: jp7 w Sierpnia 26, 2010, 13:48:37 pmCytat: Bartek w Sierpnia 26, 2010, 11:35:34 amNie uwierzę w to, że nie potrafi Pan znaleźć choćby jednej herezji na zalinkowanej stronie.Ja nie potrafię - nie widzę linka J 20, 29
Dzięki za potwierdzenie moich obaw.Przyznajemy bana do siódmego pokolenia włącznie. -- Administracja
Cytat: Bartek w Sierpnia 26, 2010, 12:09:20 pmDzięki za potwierdzenie moich obaw.Przyznajemy bana do siódmego pokolenia włącznie. -- AdministracjaNo to sam Pan każe do 6 pokolenia (a do 1000 błogosławi tym, którzy go miłują). Skąd taka zapalczywość
Pana mam jednego, dlatego do ludzi (a konkretnie mężczyzn) zwracam się "pan".
Użycie wielkiej litery ze względów uczuciowych i grzecznościowych jest indywidualną sprawą piszącego. Przepisy ortograficzne pozostawiają w tym wypadku dużą swobodę piszącemu, ponieważ użycie wielkiej litery jest wyrazem jego postawy uczuciowej (np. szacunku, miłości, przyjaźni) w stosunku do osób, do których pisze, lub w stosunku do tego, o czym pisze.
Podobna sytuacja, jak z pisaniem samego Imienia Bożego, bez przedrostu "Pan". W tym wypadku, po "Pan" należałoby napisać także, że chodzi o Pana Boga.