Pan wybaczy, ale to nie jest realistyczna interpretacja tego co napisałem. Jeśli Pan zna takie miejsce, to proszę polecić - to będzie jakiś pożytek z naszej dyskusji. A problem zagrożenia dla młodych ludzi, wynikający z tego co słyszą od spowiedników wg. mnie istnieje. Ma Pan inne zdanie na ten temat? Nie ma takiego problemu?
Byłem w Warszawie Piusa X i miałem spowiedź generalną u ks. Zygmunta. Nie wiem z jakiej diecezji ks. Zygmunt odszedł i przyłączył się do Bractwa Piusa X ?
Cytat: Baltazar w Lipca 26, 2010, 11:29:31 amByłem w Warszawie Piusa X i miałem spowiedź generalną u ks. Zygmunta. Nie wiem z jakiej diecezji ks. Zygmunt odszedł i przyłączył się do Bractwa Piusa X ?Że jak? Że Warszawa należy do Piusa X? To święci mają jakąś jurysdykcję na ziemi? :>
Święta Prawda! Mi na przykład pewien "wielce oświecony spowiednik" próbował kiedyś wmówić w konfesjonale, że z grzechów głównych nie należy się spowiadać, bo są one wrodzone w ludzką naturę! A inny bawił się w psychologa, i do prostego tematu na który inny kapłan dałby proste i dobitne pouczenie, on robił poł godzinny wykład, z którego prawie nic nie zrozumiałem.