Czy może mi ktoś powiedzieć, czy przy praktykowaniu
Czy może mi ktoś powiedzieć, czy przy praktykowaniu należy odmawiać jakieś modlitwy, czy wystarczy samo rozmyślanie, jeżeli tak to czy są jakieś przypisane do tej praktyki (wolałbym starsze modlitwy) i czy konieczne jest mieć głowę cały czas pochyloną do ziemi?
Chciałem zapytać skąd popularność krucyfiksu tzw. koniczynowego (brabanckiego, św. Łazarza, pasyjnego lub liliowego) w Tradycji katolickiej?Nigdzie nie można znaleźć na ten temat informacji, a zauważam, że właśnie taki motyw jest bardzo popularny w środowiskach Tradycji.
Czy zbyt długie spędzanie czasu przy historii może być okazją do grzechu?? Niejeden święty, czy inny pisarz katolicki pisał bądź mawiał, że wszystko poza Chrystusem i Kościołem to marność nad marnościami, które dodatkowo mogą nas oddalać od Boga.P.S ponawiam poprzednie pytania.
Czy zbyt długie spędzanie czasu przy historii może być okazją do grzechu?? Niejeden święty, czy inny pisarz katolicki pisał bądź mawiał, że wszystko poza Chrystusem i Kościołem to marność nad marnościami, które dodatkowo mogą nas oddalać od Boga.
A czy konieczne są modlitwy, czy wystarczy czuwać? Czy są modlitwy, którym św. Małgorzata Maria się modliła podczas Świętej Godziny?
Cytat: Bobek1995 w Sierpnia 27, 2012, 13:14:28 pmCzy zbyt długie spędzanie czasu przy historii może być okazją do grzechu?? Niejeden święty, czy inny pisarz katolicki pisał bądź mawiał, że wszystko poza Chrystusem i Kościołem to marność nad marnościami, które dodatkowo mogą nas oddalać od Boga.P.S ponawiam poprzednie pytania.Czy w kontekście "poprzednich pytań" chodzi o to, żeby usprawiedliwić tym swoje lenistwo i nieuczciwość?