Dla kogo zarezrwowana?
Bóg zapłać, a propo Św. Józefa Oblubienica NMP to co wymyslili Palarmianie o Jego rzekomym Niepokalanym Poczęciu to fałsz ale slyszałem że zgodnie z Tradycją/tradycja nigdy nie popełnił grzechu Uczynkowego czy faktycznie? A jam ma sie sprawa ze Św. Janen chrzcicielem? On co prawda nie przy poczęciu został odkupiony ale ponoć w łonie matki przy Jej nawiedzeniu przez MB.
Tak tylko bokotematując bo nie wiem gdzie to wpisać: mój ksiądz wikariusz mówił mi że słyszał od księdza który ma wtyki w Rzymie że za kilka miesięcy zrobią mini reformę w Novus Ordo no i będzie Ofiarowanie versum Deum. Podobno na prośbę anglikan.
Czy prawidłowe jest powiedzenie że MB została odkupiona w chwili poczęcia?
A propo protoduli Niepokalane Poczęcie Św. Józefa jest herezją ale w Katolicyzmie protodulia chyba jest dopuszczalne ale nie jako oddzielna kategoria kultu tak jak latria czy hiperdulia tylko wyjatkowy status wsród świetych a Michał Archanioł może mieć Deutero-dulia ale wciaż to dulia. Czy dobrze mówie?
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi chciał bym prosić o odpowiedz dotyczącą klaskania w świątyni wiem że takie zachowanie ze względu na majestat Boży jest niedopuszczalne w czasie Mszy Św.