P.S. czy zakonnicy nie bendący kapłanami mogą błogosławic mam na mysli tego typu błogosławieństwo http://breviarium.blogspot.com/2010/08/ks-dominik-lagneau-fsspx-bogosawi.html
III. Czy ściąganie filmów i muzyki z sieci na. z Chomika bądź Emula jest grzechem,jak ma sie sprawy z książkami?
Maria Simma to stek bredni. Jak wiekszosc teg typu literatury.
Jakie dowody ? A ma ktos dowody, ze to literatura godna polecenia ? Stawianie tych grafomanskich bredni obok Ftaimy czy Lourdes to uwlaczanie czci Matki Bozej.Aparycjonizm to choroba psychiczna.
Objawiania M. Simmy nie są absolutnie uznane przez Kościół.
A przecież wiemy, że nawet wiara w uznane i absolutnie ortodoksyjen Objawienia w Lourdes, czy Fatimie - nie jest do Zbanienia koniecznie potrzebna.
Nic nie pisałem że są uznane ale że sa poprawne teologicznie.
To wiem choć czytałem na tym forum, że nie niektórzy mogliby z tym polemizować (nie pamiętam tematu a tym bardziej postu)
Cytat: porys w Czerwca 14, 2012, 21:42:17 pmA przecież wiemy, że nawet wiara w uznane i absolutnie ortodoksyjen Objawienia w Lourdes, czy Fatimie - nie jest do Zbanienia koniecznie potrzebna.To wiem choć czytałem na tym forum, że nie niektórzy mogliby z tym polemizować(nie pamiętam tematu a tym bardziej postu)
Cytat: Blej w Czerwca 14, 2012, 21:48:45 pmCytat: porys w Czerwca 14, 2012, 21:42:17 pmA przecież wiemy, że nawet wiara w uznane i absolutnie ortodoksyjen Objawienia w Lourdes, czy Fatimie - nie jest do Zbanienia koniecznie potrzebna.To wiem choć czytałem na tym forum, że nie niektórzy mogliby z tym polemizować(nie pamiętam tematu a tym bardziej postu)Nie każdemu przysługuje na tym forum zbanienie.