|
jwk
|
 |
« Odpowiedz #195 dnia: Stycznia 20, 2011, 15:13:04 pm » |
|
ja dorzucę swoje: czy święci w niebie widzą nasze grzechy jak je robimy, np. jak przeklinam to moja babcia to słyszy (zakładając, że jest w niebie) , ogólnie pytanie serio Nie byłaby to dla Niej wizja uszczęśliwiająca, więc przypuszczam, że jest to jej oszczędzone - tak na chłopski rozum.
|
|
|
|
|
|
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła, Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
|
|
|
|
m.a.p.w
Gość
|
 |
« Odpowiedz #196 dnia: Stycznia 20, 2011, 18:37:44 pm » |
|
ja dorzucę swoje: czy święci w niebie widzą nasze grzechy jak je robimy, np. jak przeklinam to moja babcia to słyszy (zakładając, że jest w niebie) , ogólnie pytanie serio Nie byłaby to dla Niej wizja uszczęśliwiająca, więc przypuszczam, że jest to jej oszczędzone - tak na chłopski rozum.
no właśnie też tak myślę ale teraz można się zastanawiać jak np. Najświętsza Maryja Panna może być nieskończenie szczęśliwa w niebie albo sam Bóg skoro widzą nasze grzechy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JRWF
|
 |
« Odpowiedz #197 dnia: Stycznia 20, 2011, 23:17:03 pm » |
|
Zobaczą te grzechy, których nie wyznaliśmy w sakramencie pokuty... O wyznanych, odpokutowanych i wybaczonych chyba nawet sam Pan Bóg nie pamięta 
"Apologetyczny katechizm katolicki" (Te Deum 2002) na str. 183 podaje: Bóg ujawni na sądzie [ostatecznym] grzechy odpuszczone, ale zarazem przedstawi szczerą pokutę, która wyjednała win wybaczenie. Grzechy te zatem nie przyniosą wstydu sprawiedliwym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jp7
|
 |
« Odpowiedz #198 dnia: Stycznia 21, 2011, 09:20:27 am » |
|
Dlaczego nie można czytać apokryfów? (...)Przecież chyba część dawnego Martyrologium jest z nich wzięta Raczej - kozystały z tych samych źródeł - historii życia (ew. legend dotyczących) świętego ja dorzucę swoje: czy święci w niebie widzą nasze grzechy jak je robimy, np. jak przeklinam to moja babcia to słyszy (zakładając, że jest w niebie) , ogólnie pytanie serio Prawdę mówiąc - co za róznica? Nie wystarczy, że na pewno widzi je Pan Bóg?
|
|
|
|
|
|
Kyrie Eleison! Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
|
|
|
tejonek
uczestnik

Święty Andrzeju Kim módl się za nami
|
 |
« Odpowiedz #199 dnia: Stycznia 23, 2011, 21:31:40 pm » |
|
Jak np. Noszę pierścionki z Trójcą Św. To to jest beszczeszczenie a jak noszę talizmany z np. Ying i Yang to są znaki magiczne więc co nosić dla ozdoby (oczywiście męskie np. Pierścienie)
|
|
|
|
|
|
Kawod Elohim!
|
|
|
|
Major
|
 |
« Odpowiedz #200 dnia: Stycznia 23, 2011, 21:45:24 pm » |
|
Ja noszę do ozdoby tylko zegarek. Dobry, ruski, mechaniczny t.zw. Komandirskij(wojskowy). Super dokładnie chodzi. Noszę też szkaplerz ale nie dla ozdoby. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tejonek
uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #201 dnia: Stycznia 23, 2011, 21:52:53 pm » |
|
Dziękuje, ale ja mam inny problem. Bo np. różni pakerzy albo ... piosenkarze mają talizmany, pierścienie, kolczyki, itp. Bo mój kolega nosi takie rzeczy i mówi że daje mu to szczęście ( lecz ja mu odpowiedziałem że prawdziwe szczęście daje Pan Bóg  )
|
|
|
|
|
|
Kawod Elohim!
|
|
|
|
Major
|
 |
« Odpowiedz #202 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:01:28 pm » |
|
Pierścienie atlantów i tym podobne śmieci jako katolikowi odradzam. I za wiele ozdóbek u faceta też nie popieram. Zegarek wystarczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tejonek
uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #203 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:12:12 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
Kawod Elohim!
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
 |
« Odpowiedz #204 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:19:16 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
Franciszek miał genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa... Leon XIV kontynuuje to wiekopomne dzieło
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
|
|
|
tejonek
uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #205 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:21:45 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
Kawod Elohim!
|
|
|
|
Sigfried
|
 |
« Odpowiedz #206 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:23:35 pm » |
|
Popieram Twoja mame. Precz z kolczykami itp. Podobnie z dlugimi wlosami. Chlopak powinien byc zawsze jak zolnierz - wlosy na max. 7 mm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yukoma
uczestnik

Święty Pawle Chung, męczenniku módl się za nami!
|
 |
« Odpowiedz #207 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:27:51 pm » |
|
Tejonek juz poszedł spać, a ja bardzo Państwu dziękuje za pomoc w wychowywaniu dzieci. Odpowiedzi na forum sa dla dzieciaków bardzo ważne i pomagaja kształtować światopogląd.
|
|
|
|
|
|
Przez posłuszeństwo ku apostazji - w Kościele posoborowym ta rzeczywistość stawała się moim udziałem :-(
Msza Święta Wszechczasów i Jej bogactwo to największe Odkrycie mojego życia
|
|
|
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!
|
 |
« Odpowiedz #208 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:31:24 pm » |
|
Popieram Twoja mame. Precz z kolczykami itp. Podobnie z dlugimi wlosami. Chlopak powinien byc zawsze jak zolnierz - wlosy na max. 7 mm.
E tam zaraz  Chociaż faktycznie mniej zachodu z krótkimi włosami... Na razie rosna znów 
|
|
|
|
|
|
Franciszek miał genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa... Leon XIV kontynuuje to wiekopomne dzieło
Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
|
|
|
|
Guldenmond
|
 |
« Odpowiedz #209 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:41:18 pm » |
|
Podobnie z dlugimi wlosami. Chlopak powinien byc zawsze jak zolnierz - wlosy na max. 7 mm.
czemu "powinien'' ?
|
|
|
|
|
|
"coraz bardziej cię wciaga do tego trydenckiego ścieku" ks. K.B.
|
|
|
|