@ Pasja\Czy ktoś wie, które wydanie Pasji jest nieocenzurowane? Jest wiele dostępnych na rynku, także wtórnym.(chodzi o wyciętą scenę z sądu u Piłata. Pisał o tym ks.prof. Chrostowski)
Krew Jego na nas i na dzieci nasze!ten okrzyk wycięto z wersji kinowej. Ks.prof. Chrostowski opisał to bez emocji, dowcipnie. Był zaproszony na pokaz przedpremierowy chyba w kinie Skarpa. Wszystko było. W kinach już nie.Wiele pisemek kobiecych załączało płytę z filmem. Krążą te płyty na straganach. Ale która jest nieocenzurowana ? Ta od "Tiny" czy "Vivy" ?
Mam pytanko...Czy kobieta, która ma dziecko z pewnym mężczyzną i on nie jest jej mężem to musi koniecznie wziąć z nim ślub? Czy może sama wychować dziecko nie mając ślubu? Oczywiście wiem, że to grzech.
Mam pytanko...Czy kobieta, która ma dziecko z pewnym mężczyzną i on nie jest jej mężem to musi koniecznie wziąć z nim ślub? Czy może sama wychować dziecko nie mając ślubu? .
Cytat: Nastolatka w Maja 21, 2011, 12:50:25 pmMam pytanko...Czy kobieta, która ma dziecko z pewnym mężczyzną i on nie jest jej mężem to musi koniecznie wziąć z nim ślub? Czy może sama wychować dziecko nie mając ślubu? Oczywiście wiem, że to grzech.Kobiecie samej wychowywać dziecko jest bardzo ciężko. Nie radzę. A co, on zbrzydł raptem, zaczął się pocić nadmiernie, czy o co chodzi, że teraz nie pasuje?
Co np. w wypadku gdy dziecko poczęte zostało w wyniku zgwałcenia? Wówczas też niewiasta ma wyjść za gwałciciela?