Chciałbym prosić o informacje jaki jest adres korespondencyjny i e-mailyI. Papieża Franciszka
Cytat: Darek w Listopada 12, 2013, 11:54:52 amChciałbym prosić o informacje jaki jest adres korespondencyjny i e-mailyI. Papieża FranciszkaNie lepiej zadzwonić?
1.Polecam obejrzeć film "Templariusz - miłość i krew". Jest świetny!
Wyjdzie taniej jak wyśle papieżowi swój numer
Cytat: Kefasz w Listopada 09, 2013, 01:42:54 am1.Polecam obejrzeć film "Templariusz - miłość i krew". Jest świetny!Chodzi o to?http://www.filmweb.pl/film/Templariusze.+Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87+i+krew-2007-422895To tak naprawdę dwa filmy:1) Arn: Tempelriddaren ('Arn: Templariusz')2) Arn: Riket vid vägens slut ('Arn: królestwo na krańcu drogi')Oba obejrzałem w oryginale z angielskimi napisami. Z tego co wiem, w Polsce pokazano osobliwą wersję pt. "Templariusz - miłość i krew", trwającą ok. 2 h, zmontowaną (ponoć dość tendencyjnie) z pociętytch na sieczkę obu oryginalnych obrazów (razem ok. 4 h). Tej wersji nie widziałem (2 h z 4 h to dla mnie trailer). Ludzie mówią, że niełatwo zorientować się, o co tam chodzi. Ponoć powstała jeszcze wesja serialowa w Szwecji.Edit:W międzyczasie podejrzałem linka od p. Taty, zdaje się, że to jest ta wersja serialowa. Zatem chwała Panu Tatu!