więcej - gniew i zazdrość to nawet grzechy główne
Papieżom stawiać się NIE WOLNO, bo przez nich działa Duch św.
A co Pani powie o papieżu Michale, albo Piotrze II, o Grzegorzu XVII nie wspomnę. Też należy ich słuchac??
Cytat: circ w Listopada 18, 2010, 16:35:55 pmPapieżom stawiać się NIE WOLNO, bo przez nich działa Duch św. A co Pani powie o papieżu Michale, albo Piotrze II, o Grzegorzu XVII nie wspomnę. Też należy ich słuchac??
Cytat: szkielet w Listopada 18, 2010, 21:02:57 pmCytat: circ w Listopada 18, 2010, 16:35:55 pmPapieżom stawiać się NIE WOLNO, bo przez nich działa Duch św. A co Pani powie o papieżu Michale, albo Piotrze II, o Grzegorzu XVII nie wspomnę. Też należy ich słuchac??Należy słuchać tego papieża, który jest, bo Kościoł czyni zmiany.Znajomość poprzednich tylko dla rozumienia historii Kościoła.Jak zgrzeszę z powodu błędu Kościoła, Bóg mnie usprawiedliwi.
Należy słuchać tego papieża, który jest, bo Kościoł czyni zmiany.
Znajomość poprzednich tylko dla rozumienia historii Kościoła.
Jak zgrzeszę z powodu błędu Kościoła, Bóg mnie usprawiedliwi.
Należy słuchać tego papieża, który jest, bo Kościoł czyni zmiany.Znajomość poprzednich tylko dla rozumienia historii Kościoła.Jak zgrzeszę z powodu błędu Kościoła, Bóg mnie usprawiedliwi.
Pani chyba nie jest katoliczką.
Jeżeli tak by miało być, to gdybyśmy żyli za czasów Jana XII, powinnibyśmy brać udział w orgiach sado-maso nie troszcząc się wyrzutami sumienia, bo "z błędu Kościoła Bóg usprawiedliwi".