FSSPX jest częścią KK i największym wyrzutem sumienia dla Watykanu ...
Nie od dzis wiadomo, że FSSPX a pogardliwie "lefebryzm" to wyrzut sumienia, to zimny prysznic na gorące głowy postępowych odnawiaczy.
W wielu parafiach nie ma już nawet konfesjonałów albo są to składziki jakichś rupieci. Taka jest rzeczywistość, więc będzie zbiorówka.
Cytat: CiociaA w Września 02, 2015, 14:07:27 pm(...) Czy naprawdę myśli Pani, (...)Naprawdę to ja myślę, że proszę mnie nie cytować, bo nie mam ochoty mantrować w Pani stylu. I to co ja myśle, jak rozumiem, to tu napisałam.
(...) Czy naprawdę myśli Pani, (...)
"(...) Strumienia tej łaski nikt nie powstrzyma i prędzej czy później wleje się ona, wedrze się, tam gdzie jej miejsce - w serce Kościoła."FSSPX to serce Kościoła...
Dokładnie! Dlatego irytujący są klakierzy tego wieszczonego od 2012 roku ( grunt przygotowany wcześniej) "pojednania" z Rzymem, bo logicznie myśląc jego zwolennicy poczuliby się bardziej komfortowo korzystając z posługi będących w "pełnej jedności" FSSP czy IDP. Z jakichś sobie tylko wiadomych powodów wolą jednak doczekać "pełnej jedności" w kaplicach FSSPX, nawet z piętnem "lefebrysty". [...]
Czy uważa pani, że pozytywne odbieranie nawet drobnych oznak normalności w relacjach z Rzymem to coś złego?
- przyznanie prawa do spowiedzi fsspx - Franciszek ( ale tylko do 23:59 PM GMT)
Cytat: rysio w Września 03, 2015, 13:09:00 pm- przyznanie prawa do spowiedzi fsspx - Franciszek ( ale tylko do 23:59 PM GMT)Podał Franciszek już taka informację?