a jak juz trzeba wydziwiac i nie miec przy okazji rozterek typu ojej, za malo tradycyjnie lub aj waj, czy na pewno maja jurysdykcje, to sa, np. bazylianie na miodowej.
Przecież są poza kościołem, a mówią że można u nich przystąpić do Komunii.
Nie pan będzie mi mówił czy na forum czy nie.
Prawdę mówiąc to co można powiedzieć o komunii u protestantów. Przecież są poza kościołem, a mówią że można u nich przystąpić do Komunii. Co powiedzieć o biskupie, który u Mariawitów gość to dopiero.
Cytat: patryksługa w Stycznia 26, 2012, 21:18:32 pmPrzecież są poza kościołem, a mówią że można u nich przystąpić do Komunii. Nie słyszałem o pozwoleniu na "komunię " u protestantów.Pod pewnymi warunkami jest pozwolenie na Komunie w kościołach wschodnich, czyli tam gdzie jest realna obecność Boga w Eucharystii.Mam nadzieje że się nie mylę, czasem tracę pewność co do bieżących zachowań teologicznych.
Jeśli natomiast niema kościoła katolickiego, skorzystajmy z tego co jest w okolicy nawet możemy przystąpić do komunii u protestantów i prawosławnych.
Cytat: patryksługa w Stycznia 26, 2012, 21:18:32 pmNie pan będzie mi mówił czy na forum czy nie. to nie do pana akurat bylo - tylko do pytajacego.Cytat: patryksługa w Stycznia 26, 2012, 21:18:32 pm Prawdę mówiąc to co można powiedzieć o komunii u protestantów. Przecież są poza kościołem, a mówią że można u nich przystąpić do Komunii. Co powiedzieć o biskupie, który u Mariawitów gość to dopiero. chyba nie potrawie nadazyc za pana droga myslenia...
chodzi oto że, biskupi i wielu kapłanów uczęszcza na pogańskie spotkania.
Panie Patryku, tak sobie pomyślałem, że jeśli w kościele protestanckim, Mszę odprawia jakiś ksiądz prawosławny. A pan na to wszystko nadejdzie, nie mogąc znaleźć katolickiego kościoła w niedziele, to można i u protestantów komunie przyjąć, z rąk popa
Nie słyszałem o pozwoleniu na "komunię " u protestantów.
Cytat: patryksługa w Stycznia 26, 2012, 21:47:21 pm chodzi oto że, biskupi i wielu kapłanów uczęszcza na pogańskie spotkania. lutrzyki i mariawici mimo wszystko poganami nie sa Cytat: adaltare w Stycznia 26, 2012, 21:50:27 pmPanie Patryku, tak sobie pomyślałem, że jeśli w kościele protestanckim, Mszę odprawia jakiś ksiądz prawosławny. A pan na to wszystko nadejdzie, nie mogąc znaleźć katolickiego kościoła w niedziele, to można i u protestantów komunie przyjąć, z rąk popa sa miejsca gdzie w kosciele protestanckim mozna przyjac komunie na krr
Cytat: Guldenmond w Stycznia 26, 2012, 21:51:06 pmCytat: patryksługa w Stycznia 26, 2012, 21:47:21 pm chodzi oto że, biskupi i wielu kapłanów uczęszcza na pogańskie spotkania. lutrzyki i mariawici mimo wszystko poganami nie sa Cytat: adaltare w Stycznia 26, 2012, 21:50:27 pmPanie Patryku, tak sobie pomyślałem, że jeśli w kościele protestanckim, Mszę odprawia jakiś ksiądz prawosławny. A pan na to wszystko nadejdzie, nie mogąc znaleźć katolickiego kościoła w niedziele, to można i u protestantów komunie przyjąć, z rąk popa sa miejsca gdzie w kosciele protestanckim mozna przyjac komunie na krr Osobiście wolał bym poszukać katolickiego kościoła, mimo wszystko z rąk mariawitów, prawosławnych i protestantów komunii nie przyjmę.