Mi się też "pozbycie panów" kojarzy z lewactwem. To może od razu zwracajmy się do siebie per towarzyszu.?
Cytat: Michał Warczachowski w Stycznia 26, 2012, 10:53:20 amMi się też "pozbycie panów" kojarzy z lewactwem. To może od razu zwracajmy się do siebie per towarzyszu.?Akurat w polsce "towarzyszami" nazywano husarzy. Nobilitujące
Cytat: Michał Barcikowski w Stycznia 26, 2012, 08:29:26 am Mam przypomnieć, kiedy się "panów" pozbyliśmy?Na szczęście na tem forum wciąż trwają niedobitki panów. I chyba mają jeszcze dość siły, by szpicrutą wymierzyć dyscyplinę rozpasanemu plebsowi
Mam przypomnieć, kiedy się "panów" pozbyliśmy?
Cytat: Michał Barcikowski w Stycznia 26, 2012, 09:18:35 amCytat: Krusejder w Stycznia 26, 2012, 09:16:25 amCytat: Michał Barcikowski w Stycznia 26, 2012, 08:29:26 am Mam przypomnieć, kiedy się "panów" pozbyliśmy?Na szczęście na tem forum wciąż trwają niedobitki panów. I chyba mają jeszcze dość siły, by szpicrutą wymierzyć dyscyplinę rozpasanemu plebsowiŁomatko, o takie fantazje cię nie podejrzewałem.Zapamiętaj sobie: wszyscyśmy z chłopów. Wszyscy. Kto twierdzi inaczej, ten uprawia jakieś przebieranki.Panie Michale, polska kultura ma rodowód wybitnie szlachecki. Toteż nawet ci z nas, którzy nie należą do polskiej szlachty (ja na przykład ciągle ubolewam nad tym, że indygenatu nie mam i nie mam go skad dostać) posrednio partcypuja w szlachectwie. Mity o pozbyciu sie panów to lewacka propaganda, z gruntu obca katolicyzmowi. Jeśli uważamy się za tradycyjnych katolików musimy za punkt odniesienia brać etos sarmacki. Mnie osobiscie forma kolega nie przeszkadza, ale uważam, że w Polsce najodpowiedniejsza jest forma Pan/Pani
Cytat: Krusejder w Stycznia 26, 2012, 09:16:25 amCytat: Michał Barcikowski w Stycznia 26, 2012, 08:29:26 am Mam przypomnieć, kiedy się "panów" pozbyliśmy?Na szczęście na tem forum wciąż trwają niedobitki panów. I chyba mają jeszcze dość siły, by szpicrutą wymierzyć dyscyplinę rozpasanemu plebsowiŁomatko, o takie fantazje cię nie podejrzewałem.Zapamiętaj sobie: wszyscyśmy z chłopów. Wszyscy. Kto twierdzi inaczej, ten uprawia jakieś przebieranki.
Nawet wśród chłopów nie każdy z każdym chce się kolegować.
Forma Pan/Pani jest jak najbardziej adekwatna do tego forum. Przynajmniej nie ma tu takiego chamstwa o jakie niektórzy tu walczą...To, że internet daje anonimowość (czy to dobrze czy źle - inna sprawa) nie znaczy to, że na płaszczyźnie wirtualnej mają panować inne zasady niż w realu. Mi się też "pozbycie panów" kojarzy z lewactwem. To może od razu zwracajmy się do siebie per towarzyszu.?
Cytat: Michał Warczachowski w Stycznia 26, 2012, 10:53:20 amForma Pan/Pani jest jak najbardziej adekwatna do tego forum. Przynajmniej nie ma tu takiego chamstwa o jakie niektórzy tu walczą...To, że internet daje anonimowość (czy to dobrze czy źle - inna sprawa) nie znaczy to, że na płaszczyźnie wirtualnej mają panować inne zasady niż w realu. Mi się też "pozbycie panów" kojarzy z lewactwem. To może od razu zwracajmy się do siebie per towarzyszu.?Myśle, że "obywatelu" by panu Michałowi pasowało, skoro takie jakobińskie grafiki wkleja.
Cytat: genowefa w Stycznia 26, 2012, 13:37:39 pmNawet wśród chłopów nie każdy z każdym chce się kolegować.Pełna zgoda. Obecność na Forum Krzyż nie jest obowiązkowa.
Cytat: Michał Barcikowski w Stycznia 26, 2012, 13:38:11 pmCytat: genowefa w Stycznia 26, 2012, 13:37:39 pmNawet wśród chłopów nie każdy z każdym chce się kolegować.Pełna zgoda. Obecność na Forum Krzyż nie jest obowiązkowa.A zatem, proszę z tego faktu wyciągnąć właściwe wnioski, odnośnie siebie samego.
Ależ ja się tu świetnie czuję.