Ja wiem jak sie każdy rok kończy,
Czy uważa pani, że pozytywne odbieranie nawet drobnych oznak normalności w relacjach z Rzymem to coś złego? Takie watykańskie gesty pomagają niektórym osobom pozbyć się uprzedzeń wobec Bractwa.
Uważam, że jeśli Rzym robi coś co jest korzystne dla FSSPX, to dobrze. Nawet to, że papież tylko na rok dał zwyczajna jurysdykcję Bractwu do słuchania spowiedzi sprawi że sporo osób przełamie się i mimo że wcześniej ze względu na jakieś wątpliwości nie korzystało ze spowiedzi u FSSPX, to teraz w 100% przestawi się na piusackie duszpasterstwo.
Zapraszam na krótką wizytę w domu warjatów https://wobronietradycjiiwiary.wordpress.com/2015/09/01/papiez-udziela-fsspx-jurysdykcji-spowiedzi-na-rok-milosierdzia-lub-balaganu-ciag-dalszy/
Cytat: Krusejder w Września 03, 2015, 16:35:12 pmZapraszam na krótką wizytę w domu warjatów https://wobronietradycjiiwiary.wordpress.com/2015/09/01/papiez-udziela-fsspx-jurysdykcji-spowiedzi-na-rok-milosierdzia-lub-balaganu-ciag-dalszy/Nie wiem, co oni piją albo palą. Do tego i z językiem polskim są na bakier: "Od spowiadania się w FSSPX odradzamy, chociaż od 1.09.2015 będzie ono zgodne z prawem papieskim."
Ad 2. Zamęt wśród katolikówZwykli katolicy, np. tacy sympatyzujący z Mszą Wszechczasów, ale nieuczęszczający do Bractw z przyczyn eklezjalnych, zaczną zadawać sobie pytanie, na co ich posłuszeństwo się zdało.
CytujJa wiem jak sie każdy rok kończy ,ale pytałam o to co Pan napisał, a napisał: "- przyznanie prawa do spowiedzi fsspx - Franciszek ( ale tylko do 23:59 PM GMT)" - czy gdzieś już o tym napisali. ,Czyli wie pani kiedy kończy się Rok Miłosierdzia - czyli wie pani wszystko.
Ja wiem jak sie każdy rok kończy ,ale pytałam o to co Pan napisał, a napisał: "- przyznanie prawa do spowiedzi fsspx - Franciszek ( ale tylko do 23:59 PM GMT)" - czy gdzieś już o tym napisali. ,
Panie rysio, używanie argumentu o ważności spowiedzi zależnej od minuty przystąpienia, to w czystej formie talmudyzm.
Nie może. Za krótkie ręce. No chyba, że ... Franciszek