Piotr
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #45 dnia: Grudnia 06, 2009, 18:20:01 pm » |
|
W drugi dzien Swiat nie bedzie Mszy Sw.?
Na razie ustalono że tylko w pierwszy. Jeżeli coś się zmieni to poinformuje.
|
|
|
|
|
|
|
Sigfried
|
|
« Odpowiedz #46 dnia: Marca 21, 2010, 10:18:34 am » |
|
Standardowe pytanie do Tarnowian z mojej strony. O ktorej godzinie Msza Sw. w pierwszy i drugi dzien Swiat Wielkanocnych?
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #47 dnia: Marca 21, 2010, 13:53:52 pm » |
|
W niedzielę o 10, o poniedziałku mi nic nie wiadomo.
|
|
|
|
|
|
|
Sigfried
|
|
« Odpowiedz #48 dnia: Marca 21, 2010, 19:14:19 pm » |
|
Jak bedzie mial Pan informacje o poniedzialku to wdzieczny bede za informacje, choc za bardzo w poniedzialek nie wierze. To juz jakas niezbyt godna tradycja w Tarnowie, ze w drugi dzien nie ma Mszy Sw.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #49 dnia: Kwietnia 03, 2010, 11:37:21 am » |
|
W Poniedziałek Wielkanocny mszy świętej również w tym roku nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #50 dnia: Kwietnia 18, 2010, 18:02:12 pm » |
|
Nabożeństwa majowe(po łacinie) będą odbywały się w każdą sobotę maja o godzinie 18.
|
|
|
|
|
|
|
Jarod
|
|
« Odpowiedz #51 dnia: Września 05, 2010, 17:10:27 pm » |
|
Czy po wakacjach nadal beda odbywaly sie Msze w Tarnowie?
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #52 dnia: Września 05, 2010, 18:49:02 pm » |
|
Czy po wakacjach nadal beda odbywaly sie Msze w Tarnowie?
Owszem, nic się nie zmieniło. Jeżeli ksiądz biskup się zgodzi to msze będą odprawiane co tydzień i być może w innym Kościele od pierwszej niedzieli Adwentu. Aktualnie się zastanawia - w związku z czym proszę o modlitwę żeby Jego Ekscelencji decyzja była pozytywna.
|
|
|
|
|
|
|
miki
|
|
« Odpowiedz #53 dnia: Września 06, 2010, 09:16:48 am » |
|
A w którym kościele, Panie Piotrze, powiedz mi Pan że w Świętej Rodzinie albo u bernardynów a pisnę z radości
|
|
|
|
Taki sobie o...
|
|
|
Piotr
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #54 dnia: Września 06, 2010, 14:13:14 pm » |
|
A w którym kościele, Panie Piotrze, powiedz mi Pan że w Świętej Rodzinie albo u bernardynów a pisnę z radości
Proboszcz ze Świętej Rodziny jest raczej nieprzychylny, liczymy na łaskawość ojców Bernardynów.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #55 dnia: Października 01, 2010, 17:26:12 pm » |
|
Zmienie nieco temat, czy ktos z Panstwa z Tarnowa nie orientuje się czy x. Cezary Paciej, ktory dzis mial trydencka prymicje u Bonifratrow w Krakowie, a na stale urzeduje w Tarnowie bedzie odprawial Msze Sw. Wszechczasow gdzies w Tarnowie lub okolicach. Moze udaloby sie, by w Tarnowie Msza Sw. byla co niedziela (ze nie wspomne ze codziennie) - byloby mi to bardzo na reke (mam rodzine w Tarnowie). Ksiadz arcysympatyczny, mlody, Tarnowianie czas podjac dzialania!
przyłączam się do pytania
Przepraszam że dopiero po roku odpowiadam, ale poznanie księdza Cezarego Pacieja dane mi było niedawno dopiero. Póki co jest ów ksiądz gdzieś na drugim końcu diecezji(nie pamiętam miejscowości) i obowiązki nie pozwalają mu przyjeżdżać do Tarnowa, ani odprawiać mszy w swojej parafii(z tego co mi wiadomo robi to sporadycznie).
|
|
|
|
|
|
|
Sigfried
|
|
« Odpowiedz #56 dnia: Października 01, 2010, 18:41:44 pm » |
|
I niestety w ten sposob kaplani wierni tradycji, niezwiazani z FSSP, zmuszani sa do wegetacji w zatechlych dziurach diecezji i nomizowani, a cala ich energia, ktora moglaby ad maiorem Dei gloriam sluzyc odnowieniu wszystkiego w Chrystusie idzie w rozsypke. Bardzo to smutne.
|
|
|
|
|
|
|
Piotr
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #57 dnia: Października 18, 2010, 21:43:48 pm » |
|
Owszem, nic się nie zmieniło. Jeżeli ksiądz biskup się zgodzi to msze będą odprawiane co tydzień i być może w innym Kościele od pierwszej niedzieli Adwentu. Aktualnie się zastanawia - w związku z czym proszę o modlitwę żeby Jego Ekscelencji decyzja była pozytywna.
Otrzymaliśmy decyzję księdza biskupa, jest ona niestety negatywna. Msze dalej będą odprawiane 2x w miesiącu. Kolejne prośby o zwiększenie celebracji będą kierowane za około pół roku(marzec) albo w kolejnym roku kościelnym.
|
|
|
|
|
|
|
porys
|
|
« Odpowiedz #58 dnia: Października 18, 2010, 21:49:04 pm » |
|
Otrzymaliśmy decyzję księdza biskupa, jest ona niestety negatywna. Msze dalej będą odprawiane 2x w miesiącu. Kolejne prośby o zwiększenie celebracji będą kierowane za około pół roku(marzec) albo w kolejnym roku kościelnym.
Potem proponuję list do ED.
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
|
|