Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 08, 2025, 07:55:40 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232956 wiadomości w 6647 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Maca i żydowskie mordy rytualne
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16 Drukuj
Autor Wątek: Maca i żydowskie mordy rytualne  (Przeczytany 64361 razy)
tomekzan
rezydent

« Odpowiedz #165 dnia: Marca 15, 2010, 09:16:18 am »

@ pan Szkielet

W celu dyskusji - czasami merytorycznej. Dyskusja nie polega na zgadzaniu się z pozostałymi Forumowiczami. Czasami jest merytoryczna,czasami mniej - drobny przykład rzeczowego argumentu " Jeśli pani tęskni to proponuję przemyślec wyjazd do Izraela. A jeśli pani bardzo tęskni to może nawet na stałe?" - kto to napisał? W jakim celu?

@ pan JWK - pewnie że tak - ale można próbować - np moderatorzy mogą,zamiast "merytorycznie" wysyłać na emigrację do Izrael osoby których poglądy im nie odpowiadają
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #166 dnia: Marca 15, 2010, 09:22:11 am »

Po pierwsze nie napisałem tego do pana. Po drugie nie odpowiedział pan na moje pytanie.
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
tomekzan
rezydent

« Odpowiedz #167 dnia: Marca 15, 2010, 09:26:26 am »

Po pierwsze nie napisałem tego do pana. Po drugie nie odpowiedział pan na moje pytanie.

odpowiedziałem - skoro Pan nie rozumie.....No to co z tego że nie do mnie- skoro wymaga Pan przestrzegania regulaminu a mnie zarzuca jatrzenie to niech Pan sam tego nie robi. Zwrócił Pan uwagę p. Stefanowu że nazywa co niektórych psycholami? Nie. Dlaczego? Po ma Pan podobne do niego poglądy?

Powtórze raz jeszcze- jestem tu żeby dyskutować i  poszerzać sobie wiedze. Pan nie?
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2010, 09:28:19 am wysłana przez tomekzan » Zapisane
tomekzan
rezydent

« Odpowiedz #168 dnia: Marca 15, 2010, 09:54:53 am »

LICh
Witam wszystkich!

jestem tu żeby dyskutować i  poszerzać sobie wiedze.
Jaki ja niezroztropny :D. Mam zapchany pendrive. Zaraz spróbuję coś dopisać.

Mszę Trydencką mam codziennie, czasami są dwie dziennie.
Na NOM też chodzę, w zeszłym roku 4 razy - średnia raz na kwartał.

Ma Pan trochę racji - bo wiedza to dość zaskakująca ;) - o czym Pan sie przekona jak Pan tu dłużej posiedzi. ;)
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #169 dnia: Marca 15, 2010, 10:46:50 am »

........Prawidłowo jest: człowiek i małpa mają wspólnego przodka, już o tym pisałem, ale chyba wchodzi tak samo, jak koledze Colrane'owi z tamtego forum...

Dziękuje za to oświecenie mnie.

"NIE WIERZĘ, że szympansy czy inne pociechy darwinowskie (małpy) prześcigną nas w budowie samolotów lub innych wynalazków, bo nie widać u nich postępu. Po tylu wiekach nie zdobyły się nawet na napisanie skromnych dziejów swego małpiego postępu."
Niepokalanów, sierpień 1933r.
o. Maksymilian Maria Kolbe
stefan
aktywista

« Odpowiedz #170 dnia: Marca 15, 2010, 10:53:12 am »

Zwrócił Pan uwagę p. Stefanowu że nazywa co niektórych psycholami? Nie. Dlaczego? Po ma Pan podobne do niego poglądy?
Przecież to kłamstwo. Gdzie i kiedy?Pisałem o niedouczonym łbie i to w odpowiedzi na pańskie agresywne zaczepki.Skarżypyta z Pana jak rozpieszczona dziewczynka.

"NIE WIERZĘ, że szympansy czy inne pociechy darwinowskie (małpy) prześcigną nas w budowie samolotów lub innych wynalazków, bo nie widać u nich postępu. Po tylu wiekach nie zdobyły się nawet na napisanie skromnych dziejów swego małpiego postępu."
Niepokalanów, sierpień 1933r.
o. Maksymilian Maria Kolbe

Teorii Darwinowskiej ewolucji przeczą odkrycia archeologiczne wskazujące na ślady ludzkich stóp w warstwach zalegających od milionów lat.Nie pamiętam źródła gdzie o tym czytałem, najprawdopodobniej z jakiś publikacji M. Giertycha.Skomentowane to było jakoś, że im więcej dowodów przemawia przeciw teorii Darwina, tym gorzej dla tych faktów. Stąd później bajania o smoku wawelskim Pana Tomka Zana
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2010, 15:16:59 pm wysłana przez stefan » Zapisane
Powstaną bowiem fałszywi chrystusowie i fałszywi prorocy, i czynić będą znaki wielkie i cuda, tak aby w błąd byli wprowadzeni (jeśli to być może) nawet i wybrani.Mt. 24).
-------------------
Nauczać zaś kobiecie nie pozwalam ani też przewodzić nad mężem, lecz chcę, by trwała w cichości? (1 Tm 2,11-1
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #171 dnia: Marca 15, 2010, 11:16:03 am »

A co o nauka KK mówi o ewolucjonizmie? Moźe trzymajmy się zdrowej nauki KK w tym względzie
tomekzan
rezydent

« Odpowiedz #172 dnia: Marca 15, 2010, 11:23:23 am »

A co o nauka KK mówi o ewolucjonizmie? Moźe trzymajmy się zdrowej nauki KK w tym względzie

a ja propnuje wrócić do tematu wątku - bo inaczej zaraz bedzie o smoku wawelskim, masonach,pedałach , komunistach itd
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2010, 11:38:43 am wysłana przez tomekzan » Zapisane
tomekzan
rezydent

« Odpowiedz #173 dnia: Marca 15, 2010, 11:26:56 am »

@p. stefan

to nie bajania tylko wypowiedz M. Giertycha-podobnie jak o potworze z loch ness. UŁatwie sobie życie podobnie jak pan i napisze " nie pamietam źródła" - a teraz pisz pan o masonach - o smoku juz było.
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #174 dnia: Marca 15, 2010, 14:10:00 pm »

Krzyczą tu co niektórzy, żeby trzymać się tej Macy........, ale odpowiem panu bo wyczytałam tam na tamtych stronach ciekawe wieści podane, jak np. to:

Ewolucja - rzeczywistość czy domniemanie ?

Czy teoria ewolucji jest naukowym faktem czy tylko domniemaniem? Oto jedyne pytanie, na które ten film dokumentalny próbuje odpowiedzieć. Pięciu światowej sławy naukowców wypowiada się na temat ewolucji. Ten przełomowy film dokumentalny był sprzedawany na całym świecie, uzyskał międzynarodową nagrodę, jest teraz dostępny w internecie, by wszyscy go mogli zobaczyć.

http://www.youtube.com/watch?v=fC1Ozxb-buE (część 1 czas 10'12'')

http://www.youtube.com/watch?v=NaJr-tsKNMk&feature=related (część 2 czas 6'55'')

http://www.youtube.com/watch?v=0ZPJmiR42GY&feature=related (część 3 czas 10'58'')

http://www.youtube.com/watch?v=SGOXA3p2BUQ&feature=related (część 4 czas 10'45'')

http://www.youtube.com/watch?v=JnR2-xAqWTo&feature=related (część 5 czas 10'53'')

http://www.youtube.com/watch?v=7whncV8-Y4I&feature=related (część 6 czas 10'34'')
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #175 dnia: Marca 15, 2010, 14:16:40 pm »

Znam forum ND i panią Amid (bo to kobieta) z wielu odpowiedzi. Niestety ta osoba nie legitymuje się prawie żadną wiedzą i wraz z użytkownikiem o nicku Coltrane stanowią trzon zacietrzewionego antynaukowego poglądu na rzeczywistość. Wystarczy poczytać, co ta para potrafi napisać na temat teorii ewolucji!
Cytowanie takich osób może jedynie potwierdzać brak rzeczowych danych na ten temat. Dziwne, że Pani Amid ma taką wiedzę na ten temat, a nie potrafi zacytować nawet wskazanych fragmentów KKK (Katechizm Kościoła Katolickiego) - proszę prześledzić radosną twórczość tej pary na Forum ND!

A odnośnie tej wypowiedzi, to proszę zobaczyć tu:

http://forum.dlapolski.pl/panie-coltranegania-nas-vt1280.htm?sid=c59109325e63b8e20ebf091bebc9eeb2#25663

:o :o :o  Bardzo ciekawy tam list zamieszczony, przez wspomnianego tu pana Coltrane, aż go zacytuję:

Oto jego treść :

Jednocześnie jest mi niezwykle przyjemnie, że Pana nick stanie się jeszcze bardziej popularny. Jak tak dalej pójdzie, to za kilka lat powiedzenie "głupi jak Coltrane" albo podobne będzie należało do kanonów potocznego języka polskiego. Ja osobiście bardzo się staram rozpropagować pańskie inteligentne inaczej wywody i na pewno rozpropagują się (prędzej czy później) po świecie.
Muszę Panu donieść, że ma Pan coraz więcej wyznawców, którzy dla rozrywki czytają Pańskie wypociny. Niektóre z tych tekstów już żyją własnym życiem. Ma Pan zaiste wielkie pokłady głupoty - można by nimi obdzielić pułk wojska i żaden z żołnierzy nie zostałby nazwany mianem choćby odrobinę mądrego. Sława Pańskiej głupoty i ograniczenia umysłowego promieniuje na Nasz Nocnik i na pewno będzie dobrze z nim kojarzona.
Pańskie poglądy (skrzyżowanie komunisty z moherem) nadają się bez przeróbek do kabaretu i może kiedyś wypłyną. Będę je promował do skutku - to nawet niezła zabawa!

Miłej zabawy - musi Pan wiedzieć, że zrobienie sobie bezprawnym działaniem z kogoś swojego osobistego wroga nie popłaca. Ale już za późno!

P.S. Skontaktowałem się z kilkoma osobami (jedynymi myślącymi) na tym forum i od czasu do czasu będą podrzucały teksty mojego autorstwa jako własne. Więc nawet, jak mnie Pan całkowicie zbanuje, będę obecny. Bezprawie trzeba tępić.

Do następnego razu.

Czyżby inwazja tych użytkowników tu?
stefan
aktywista

« Odpowiedz #176 dnia: Marca 15, 2010, 14:39:26 pm »

Czyżby inwazja tych użytkowników tu?
Na to wychodzi
Powstaną bowiem fałszywi chrystusowie i fałszywi prorocy, i czynić będą znaki wielkie i cuda, tak aby w błąd byli wprowadzeni (jeśli to być może) nawet i wybrani.Mt. 24).
-------------------
Nauczać zaś kobiecie nie pozwalam ani też przewodzić nad mężem, lecz chcę, by trwała w cichości? (1 Tm 2,11-1
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #177 dnia: Marca 15, 2010, 14:44:28 pm »

Ciekawe, kiedy nam zacznie tak grozić ;D
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Rutus
*NOWICJUSZ*
adept
*

« Odpowiedz #178 dnia: Marca 15, 2010, 17:16:54 pm »

Pani Mamo, przepiękny list, oczywiście, jeśli jest prawdziwy, choć sformułowanie "Nasz Nocnik" jest tak cudowne, że pewnie jest.
Widzę, że nie tylko mi Pan Coltrane zalazł za skórę. Autorowi tego listu chyba jeszcze bardziej - widać po słownictwie! Jestem całym sercem za tą osobą i będę ją wspierał w tym szczytnym dziele.
Ciekawe, o co chodzi z tym "bezprawiem"?
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #179 dnia: Marca 15, 2010, 18:43:08 pm »

Pani Mamo, przepiękny list, oczywiście, jeśli jest prawdziwy, choć sformułowanie "Nasz Nocnik" jest tak cudowne, że pewnie jest.
Widzę, że nie tylko mi Pan Coltrane zalazł za skórę. Autorowi tego listu chyba jeszcze bardziej - widać po słownictwie! Jestem całym sercem za tą osobą i będę ją wspierał w tym szczytnym dziele.
Ciekawe, o co chodzi z tym "bezprawiem"?

Czy piękny czy nie, to nie do mnie z tym, ja nie jestem jego autorką, podałam link?  Podałam skąd!  I jak najbardziej ten pan miał prawo się nawet tak bronić. Nie powinno być o nieobecnych i bez nich,  skoro tu nie są zarejestrowani i tu nie piszą. Zaczął "pan" ludzi obrażać i jeszcze pretensje? do kogo? Tam było sobie problemy rozwiązywać .
Strony: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Maca i żydowskie mordy rytualne « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!