Na czym miałaby polegać ta kontrola nad NWO?
Bogusław Nadolski (ks.)Leksykon symboli liturgicznychcena: 49.99 44.99 złformat: 165-238stron: 420isbn: 978-83-7580-157-6 Jest to leksykon symboli liturgicznych - pojawiają się w nim hasła takie, jak: Alba, kolęda, pastorał, żłóbek, paliusz. Wyjaśnia gesty liturgiczne (gest oranta) oraz m.in. kolorystykę stosowaną w liturgii oraz wytłumaczenie okresów liturgicznych.Pisany przez najbardziej znanego liturgistę w Polsce.
Michael HesemannPius XII wobec Hitleracena: 39.5 35.55 złformat: 145x205stron: 276isbn: 978-83-7580-182-8 Najnowsza biografia Piusa XII, zawierająca nieznane dotąd fakty z historii jego życia.Pius XII - dla niektórych „papież Hitlera”, dla innych sługa pokoju.Jaki naprawdę był Pius XII i dlaczego przez niektórych osądzany jest tak surowo?Czym spowodowane było zarzucane mu milczenie wobec Holocaustu?Czy "cicha dyplomacja" okazała się skuteczniejsza od głośnego protestu?Michael Hesemann wprowadza nas w tajniki życia Eugenia Pacellego, próbując pokazać, jaki naprawdę był z pozoru chłodny i majestatyczny Pius XII.
Salwator ma dwie arcyciekawe nowości:CytujBogusław Nadolski (ks.)Leksykon symboli liturgicznych(...) Jest to leksykon symboli liturgicznych - pojawiają się w nim hasła takie, jak: Alba, kolęda, pastorał, żłóbek, paliusz.
Bogusław Nadolski (ks.)Leksykon symboli liturgicznych(...) Jest to leksykon symboli liturgicznych - pojawiają się w nim hasła takie, jak: Alba, kolęda, pastorał, żłóbek, paliusz.
Salwator ma dwie arcyciekawe nowości:
W moim leksykonie, nie ma już niechlubnej informacji, przez kogo jest używany manipularz.
Tak
Christus Rex !Szanowni Państwo, właśnie nabyłem nową książkę autora bestsellerów Pana Dr. Tadeusza A.Kisielewskiego ( "Zamach" i "Zabójcy" - o gen Sikorskim, a także "Katyń" o zbrodni katyńskiej ) można ją nabyć w każdym EMPiK:http://www.empik.com/pierwszy-polski-papiez-kisielewski-tadeusz,prod57335633,ksiazka-p(...)
no to kupiłem, przeczytalem i zrobiłem recenzję: http://przedsoborowy.blogspot.com/2010/09/tadeusz-kisielewski-pierwszy-polski.html a nawet załozyłem bloga w tym celu