Krzyżobójco alias tkiller jak jesteś taki mocny to pokaż orginały "Konwiwencji", jesteś aktywistą Neo to masz do tego dostęp.
Panie tkiller to skad te materialy ? Jak dla mnie brzmi to bardzo prawdopodobnie i tego typu teologia mszy pasuje jak najbardziej do waszych liturgii.
Tu nie ma cienia wątpliwości co do autentyczności tych tekstów.
Cytat: jwk w Stycznia 10, 2010, 19:03:10 pmTu nie ma cienia wątpliwości co do autentyczności tych tekstów. Tak TU nikt nie ma co do tego wątpliwości
A naszych można sobie posłuchać w Kościołach.
Tylko pierwszych. Kolejne "dla ogłupionych" są dostępne już jedynie w salkach kikotechetycznych
To co robi Ks. Biskup w naszej Diecezji jest godne ze wszech miar uwagi, zainteresowania, przemyślenia i włączenia się w to epokowe / tak uważam/ dzieło.Bogu niech będą dzięki za Ciebie Księże Biskupie!!!Inicjacja chrześcijańska jest w obecnych czasach koniecznością, wobec dechrystianizacji , desakralizacji i dehumanizacjiObserwuje się brak posłuszeństwa tak dzieci w rodzinach, jak i niektórych księży wobec hierarchii kościelnej.Szerząca się rozwiązłość tego świata w każdej dziedzinie, daje również takie “owoce” wśród ludzi uważających się za chrześcijan katolików, jak obojętność, tolerancja zła, depresje,zwątpienie ,odchodzenie od kościoła tych,którzy utracili wiarę w sens praktyk kościelnych jak i szerzące się krytykanctwo bez próby zrozumienia racji autorytetów Kościoła. Jak bardzo potrzeba odnowy Kościoła,który i my tworzymy, zmiany mentalności samych chrześcijan katolików ,by potrafili odczytywać swoje powołanie jako chrześcijańską odpowiedzialność i zacząć traktować wiarę swoją na serio dając świadectwa swoim życiem.Wydaje mi się, że wspólnoty przykościelne , dobrze prowadzone są szansą na taką odnowę. Uważam też, ze swoich doświadczeń,że wspólnoty neokatechumenalne, to najskuteczniejsze narzędzie Pana Boga do procesu nawracania się każdego wierzącego i niewierzacego, katolika, czy innowiercy nawracajacego sie, nawet ibardziej lub mniej pobożnych księży czy osób konsekrowanych. Jest ta wspólnota dla każdego człowieka pragnącego wejść w proces nawracania się .Neokatechumenat jest niedoceniony i fałszywie krytykowany.Każda wspólnota jest dobra jeśli prowadzi do krztałtowania postawy pokornej, służebnej, opartej na Słowie Bożym. Tak zrozumiałam to,co mówił o tym Ks. Biskup.Gdzie podziały się nasze autorytety? Każda dyscyplina naukowa ma swoje niepodważalne autorytety. Jak jesteśmy posłuszni naszym autorytetom w kwestii wiary? Czy mamy takie autorytety? Ja mam i posłuszeństwo im jest podstawą dla mnie, do wychodzenia z własnego błędnego myślenia.Pozdrawiam