Ręczy Pan że w Liturgii Mszy Wszechczasów NIGDY ALE TO PRZENIGDY nikt nic nie zmienił nie sprawował niezgodnie - Bo jeżeli były takie wyjątki to katolicka reguła w tym przypadku też legła w gruzach
Najświętszego sakramentu nie adoruje się bo tak jest w Kościele.
Cytat: pablo w Lipca 19, 2010, 09:19:09 am Najświętszego sakramentu nie adoruje się bo tak jest w Kościele. Mało pan wie
Kiedy ten facio przestanie wreszcie trollować?
Problem polega na tym, iż prawdopodobnie Pan i inni członkowie DN uważacie,iż pierwsi chrześcijanie czcili Boga lepiej niż np ojcowie soboru trydenckiego
Problem polega na tym, iż prawdopodobnie Pan i inni członkowie DN uważacie,iż pierwsi chrześcijanie czcili Boga lepiej niż np ojcowie soboru trydenckiego, czy babcie z koła różańcowego.
Tak się składa że ja bardzo szanuję babcie z koła różańcowego, a od katechistów słyszałem ich piękne określenie " filary Kościoła" i stawianie za przykład ich wiernego oddania modlitwie z której my młodsi tak łatwo rezygnujemy.
A jak można spożyć, z pominięciem ust? Co te cuda eucharystyczne mają do tematu? Sądzi Pan, że Bóg na pewno sprawiłby cud, gdyby na neo odbywała się profanacja? (Dopóki nie ma cudu, to można profanować!?). Nie mam zamiaru chodzić na neo-msze. Ciekawe, że gdyby ktoś chciał przyjąć N.S. godnie na neo-mszy, to sprofanowałby Mszę??? Zaiste, ciekawa retoryka.
To jest wypowiedź z 2005 roku (...)
Cytat: TAISUM w Lipca 19, 2010, 23:03:56 pmTo jest wypowiedź z 2005 roku (...)Ale jakie to ma znaczenie, że z roku 2005? Czy zmienia to fakt, że hierarcha związany z Neokatechumenatem nazwał Mszę "posiłkiem"? Czy zmienia to fakt, że taki pogląd jest herezją?