Zrobiłem to celowo, by pokazać jak blisko jesteście do jechowców.
Zet: Umierając na Krzyżu, Jezus zniósł Zakon przykazań i przepisów oraz przekreślił pismo Starego Testamentu przybiwszy go do KrzyżaAbsolutnie- to dopiero byłaby herezja, (były juz takie pomysły w starozytności) bo znaczyłoby, ze Bóg sie pomylił i dopiero Jezus wszystko naprawił.Nie - Bóg swoją wolę co do człowieka objawił juz w starym testamencie i dał człowiekowi również drogowskaz, jakim jest dekalog - a propos wg pana to Jezus również zniósł dekalog bo on jest elementem Starego testamentu.
Zet :Pascha żydowska nie była i nie jest sakramentem to jest herezją :Przecież nikt nie twierdzi, że jest sakramentem.
Serpico:Panowie tkiller, Zet i inni neoni!Wytłumaczcie mi wg tego co was "nauczyli" :3.Co to jest pascha?
tkiller :odpowiedz: 3 . Święto żydowskie.
"Pascha jest wielkim świętem w czasie którego przez całą noc pije się dużo wina. Jest ono wielkim wysławieniem wielkim Sakramentem wielką Liturgią." konwiwencje str. 28(Przepraszam mam pytanie chodzi tu o PASCHĘ żydowską czyż nie???No bo w czasie Ofiary Mszy św. ustanowionej przez Pana JEZUSA nie pija się DUŻO WINA !!! )
Cytat: Zet w Maja 27, 2010, 08:16:17 am A pan naucz sie czytać, a nie powtarzać wytwory swojej fantazji. I to pisze ktoś, kto krokodyle łzy roni nad "brakiem kultury". Zacznij pan od swojej belki w oku panie Zet.
A pan naucz sie czytać, a nie powtarzać wytwory swojej fantazji.
Wyprali Panu mózg w tej sekcie.
My nie zdobywamy nikogo, my nie przepowiadamy chrześcijaństwa, nastawionego na prozelityzm.Prozelityzm – nawracanie innych na swoją wiarę.str. 6 Konwiwencji
Poniżej jasno widać że tekst mówi że PASCHA JEST SAKRAMENTEM !
Cytat: jwk w Maja 27, 2010, 08:55:59 amCytat: Zet w Maja 27, 2010, 08:16:17 am A pan naucz sie czytać, a nie powtarzać wytwory swojej fantazji. I to pisze ktoś, kto krokodyle łzy roni nad "brakiem kultury". Zacznij pan od swojej belki w oku panie Zet. Ehh, szkoda słów. Poczytaj pan co mi zarzuca niejaki p. szkielet lub jwk. A potem odważ się pan to jeszcze raz napisać. CytujWyprali Panu mózg w tej sekcie. Odpowiem w pańskim stylu: Raczej panu w pańskiej.
My nie zdobywamy nikogo, my nie przepowiadamy chrześcijaństwa, nastawionego na prozelityzm.Prozelityzm – nawracanie innych na swoją wiarę.
CytujPoniżej jasno widać że tekst mówi że PASCHA JEST SAKRAMENTEM !Panie Serpico - z czego to widać?Że pascha jest świętem zydowskim, oznacza wg pana że jest sakramentem?. Od kiedy to święta żydowskie maja dla katolika rangę sakramentu?
"My nie zdobywamy nikogo, my nie przepowiadamy chrześcijaństwa, nastawionego na prozelityzm".
Odpowiem w pańskim stylu: Raczej panu w pańskiej.
Chyba w kikościele.
No to się nam Zet obnażył, wypowiedział otwartym tekstem to co jest zapisane w "katechezach", które nie istnieją, są marnymi kserówkami itd., czyli Kościół Święty, popadły w kulty ofiarnicze przejęte od pogan jest dla niego sektą. Trzeba nam innych dowodów
Ja tylko zadam pytanie - Panie Luk - illu ludzi z innych wyznań nawrócił pan na katolicyzm?