Już biegnę panie jwk.
Cytat: pablo w Lutego 12, 2010, 16:45:42 pm Jeśli pan uważa, iż modernizm jest zgody z wolą Chrystusa to podważa pan dogmat o nieomylności papieskiej, a i pewnie zasadę asystencji Ducha Świętego. Uważam tylko że wyciąga pan mylne wnioski i przypisuje DN poglądy które są całkowicie jej obce is toją do niej w opozycji.
Jeśli pan uważa, iż modernizm jest zgody z wolą Chrystusa to podważa pan dogmat o nieomylności papieskiej, a i pewnie zasadę asystencji Ducha Świętego.
Cytat: pablo w Lutego 12, 2010, 11:36:09 amobca Chrystusowi i apostołom to jest przedewszystkim filozofia modernizmu która tak naprawdę stoi za DN.Wywnioskował to pan z ...?
obca Chrystusowi i apostołom to jest przedewszystkim filozofia modernizmu która tak naprawdę stoi za DN.
Cytat: Major w Lutego 12, 2010, 08:22:33 amNie czytałem statutu.Ja chcę się tylko dowiedzieć czego się naucza na VI roku formacji np. Jeśli to jest ukryte to może nie jest dobre?Jak pan przeczyta statut to zapewne uzyska pan odpowiedź na nurtujące pana pytania.
Nie czytałem statutu.Ja chcę się tylko dowiedzieć czego się naucza na VI roku formacji np. Jeśli to jest ukryte to może nie jest dobre?
ze statutu to wynika tyle że "początkującemu" w DN katechezy z lat późniejszych moga zaszkodzić
... na zachodzie DN jest postrzegana jako ruch ortodoksyjnie katolicki ...
Podpisanie Statutu niesie ze sobą akceptację wszystkiego, co jest związane z Ewangelizacją w zakresie Drogi Neokatechumenalnej.
Czy myśli Pani, że Metropolita akceptowałby liturgiczną "radosną twórczość" katechistów, którym akurat "tak pasowało"?
Odsyłam do lektury Statutu, który jest DOKUMENTEM KOŚCIELNYM, a nie wewnętrzną broszurką, w którym pada wyraźne stwierdzenie odnośnie m. in. treści katechez, na które jest zgoda Kościoła
Wszystkim, którzy maja jakiekolwiek wątpliwości proponuję uczestnictwo w katechezach "Drogi" od początku do końca. W tym wszystkim trzeba by było patrzeć duchem, a nie tylko literą prawa.
BTW - Simone tonie jest czasem ex-nasz Szymon?
To bardzo być może, Simone/Szymon chadza na Mszę do greków, więc jest wielce prawdopodobne, że pisuje na ich forum.
A jak z Wielkim Postem u neonów?Pytanie do p.pablo czy Msza jest tak samo "wesolutka"mam na myśli hulanki wokół stołu, kikozawodzenia przy głośnych gitarach itp.Jakoś nie mogę sobie wyobrazić wyposzczonych neonów, śpiewających Gorzkie Żale przy stoliku na plebanii...