Cytat: Andris Inkvizitors w Lutego 08, 2010, 15:31:04 pmPanie Hillsunk, ten cytat był już dawno omówiony. Pamięć szwankuje?Panie Andron Rekwizytor, cytat ten był tu już publikowany to prawda ale niestety nie wszyscy są w stanie przyjąć te wypowiedzi papieskie.
Panie Hillsunk, ten cytat był już dawno omówiony. Pamięć szwankuje?
Widzi pan Kościół to "widzimisię" określił jako Drogę Neokatechumenalną jako itinerarium formacji katolickiej ważnej dla społeczeństwa i czasów dzisiejszych"Jak rozumiem ekscesy niektórych księży na Mszach przekreślają działalność całego KK?
"Zachęcając was do kontynuowania tej działalności wzywam, byście pełniej stosowali się do wszystkich wskazań kardynała wikariusza, mojego bezpośredniego współpracownika w kierowaniu duszpasterstwem diecezji. Dziękuję za wasze niewątpliwie z serca płynące «tak». Organiczne włączenie Drogi w duszpasterstwo diecezjalne oraz jej współpraca z innymi strukturami w Kościele będą korzystne dla całego ludu chrześcijańskiego i pomogą diecezji osiągnąć lepsze rezultaty w staraniach podejmowanych na rzecz nowej ewangelizacji naszego miasta. Zaiste, potrzeba dziś rozległych działań misyjnych, angażujących różne grupy kościelne, które zachowując właściwe sobie charyzmaty, będą zgodnie pracować, dążąc do prowadzenia «duszpasterstwa zintegrowanego», co już przyniosło pokaźne rezultaty. Wy zaś, oddając się w pełni do dyspozycji biskupa — jak mówią wasze Statuty — będziecie mogli dawać przykład wielu Kościołom lokalnym, które słusznie widzą w Kościele Rzymu wzór do naśladowania."
Cytat: tomekzan w Lutego 08, 2010, 19:50:45 pm "Zachęcając was do kontynuowania tej działalności wzywam, byście pełniej stosowali się do wszystkich wskazań kardynała wikariusza, mojego bezpośredniego współpracownika w kierowaniu duszpasterstwem diecezji. Dziękuję za wasze niewątpliwie z serca płynące «tak». Organiczne włączenie Drogi w duszpasterstwo diecezjalne oraz jej współpraca z innymi strukturami w Kościele będą korzystne dla całego ludu chrześcijańskiego i pomogą diecezji osiągnąć lepsze rezultaty w staraniach podejmowanych na rzecz nowej ewangelizacji naszego miasta. Zaiste, potrzeba dziś rozległych działań misyjnych, angażujących różne grupy kościelne, które zachowując właściwe sobie charyzmaty, będą zgodnie pracować, dążąc do prowadzenia «duszpasterstwa zintegrowanego», co już przyniosło pokaźne rezultaty. Wy zaś, oddając się w pełni do dyspozycji biskupa — jak mówią wasze Statuty — będziecie mogli dawać przykład wielu Kościołom lokalnym, które słusznie widzą w Kościele Rzymu wzór do naśladowania."Nie dziwi pana to że Papież na wstępie zachęca nasz do kontynuowania działalności? Gdyby to było złe mówił by raczej porzućcie waszą dotychczasową działalność. Mała podpowiedź: dla kogo będą korzystne " dla całego ludu chrześcijańskiego" . Komu pomogą "diecezji osiągnąć lepsze rezultaty w staraniach podejmowanych na rzecz nowej ewangelizacji naszego miasta" Dotarło do pańskiej mózgownicy? Nie wiedziałem że ekskomuniki ogłasza się grzecznie i na pan miejscu porzucił bym te płonne nadzieje. Panowie,właściwie to po co panowie Hellsing i Tkiller są na tym forum?Zresztą, ich sprawa. Ale po co my tracimy czas?Toć te dyskusje z nimi nie mają sensu. Panowie Neoni - to jakaś katatonia intelektualna to co serwujecie w swoich wypowiedziach.Ideologiczna masturbacja
Nie dziwi pana to że Papież na wstępie zachęca nasz do kontynuowania działalności? Gdyby to było złe mówił by raczej porzućcie waszą dotychczasową działalność.
To ja po poproszę jakieś powiązanie tego tekstu z naszym statutem, na pewno w swojej bystrości związek ten pan wykaże.
Nie wiedziałem ze Kiko jakieś książki wydawał? Widzi pan Kościół to "widzimisię" określił jako Drogę Neokatechumenalną jako itinerarium formacji katolickiej ważnej dla społeczeństwa i czasów dzisiejszych"Jak rozumiem ekscesy niektórych księży na Mszach przekreślają działalność całego KK?
o, a tutaj "bzdurni" biskupi japońscy"Kiedy Abp Okada 15 grudnia 2007 r. spotkał się z Ojcem świętym, zwrócił się do niego następującymi słowami: ...inną kwestią jest Droga Neokatechumenalna (Droga) i Międzynarodowe Seminarium Diecezjalne Takamatsu, znane jako seminarium Redemptoris Mater. Mamy z nimi poważny problem. Neokatechumenat jest jak sekta a przez swą siłę i działalność swoich członków wprowadza podziały i zamieszanie w naszym niezbyt licznym Kościele w Japonii. Neokatechumenat spowodował już wiele bolesnych podziałów i sporów w Kościele. Walczymy ze wszystkich naszych sił aby rozwiązać ten problem, ale czujemy, że jeśli mamy znaleźć rozwiązanie, nie obejdzie się bez decyzji Waszej Świątobliwości, na którą oczekuje Kościół w Japonii"
Tekst sam wykazał, bez mojej bystrości, że statut sobie a wy sobie.
Jak najbardziej wydawał. Przecież "Konwiwencja" itd nie wzięły się znikąd. Z resztą w google można sobie łatwo znaleźć jego książki. Te słowa to wyjątek ze statutu, który może zostać zmieniony i skorygowany. Żadne nadzwyczajne nauczanie Kościoła. Kolega rozumuje wstecz. Natomiast trzeba zacząć od punktu wyjścia.
Więc powiem panu że według mojego stanu wiedzy nie wydawał.
Tak Do dziś katechezy Kiko piszą i wydają się same
Z forumowymi neonami trudno jest się porozumieć [...]