quote author=Jarod link=topic=3012.msg69165#msg69165 date=1263655212]Panie adalbertus,Czy jest Pan katechistą na Drodze Neokatechumenalnej ?
Cytat: cabbage w Stycznia 16, 2010, 17:07:51 pmSama idea oddzielnych seminariów dla Neo mi się nie podoba.
Sama idea oddzielnych seminariów dla Neo mi się nie podoba.
A gdy Pan się modli Pnie Adalbertusie rano i wieczorem, to klęcząc, stojąc, czy siedząc?
Cytat: Murka w Stycznia 16, 2010, 17:47:04 pmPytania do pana adalbertusa: czytal pan w ogole to forum? Czy tylko chce pan sobie popisac nie znajac naszego stanowiska?Pytam, bo kolejny raz pogubil sie pan w kwestii plci uzytkownika, z czego wnosze, ze w ogole nie interesuje pana ani to forum, ani ich uzytkownicy, ani ich poglady.Jest pan aktualnie w dziale "poczekalnia". To dzial, w ktorym nowicjusze zapoznaja sie z forum. Pan zdazyl juz zapoznac uzytkownikow ze swoim stanowiskiem, czy zamierza pan w ogole zapoznac sie z naszym?Wlasciwie w jakim celu przyszedl pan na to forum?I pytanie co z tymi orientamenti? Sa jawne czy nie? Prosimy o namiary!
Pytania do pana adalbertusa: czytal pan w ogole to forum? Czy tylko chce pan sobie popisac nie znajac naszego stanowiska?Pytam, bo kolejny raz pogubil sie pan w kwestii plci uzytkownika, z czego wnosze, ze w ogole nie interesuje pana ani to forum, ani ich uzytkownicy, ani ich poglady.Jest pan aktualnie w dziale "poczekalnia". To dzial, w ktorym nowicjusze zapoznaja sie z forum. Pan zdazyl juz zapoznac uzytkownikow ze swoim stanowiskiem, czy zamierza pan w ogole zapoznac sie z naszym?Wlasciwie w jakim celu przyszedl pan na to forum?I pytanie co z tymi orientamenti? Sa jawne czy nie? Prosimy o namiary!
Cytujo tym było pisane nie raz. Np. o tym jak to ludzie zabierają rodziny na drugi koniec świata, gdzie żebrzą i to się nazywa "misja".niestety jestem krótko na forum, probowalem znalezc te wątki ale nie znalazlem, może lepiej trzeba poszukac.Nie wiem o jakich rzebrzących rodzinach jest mowa, może jakiś konkret poproszę.Samo żebranie nie jest ujmą dla nikogo. Wielu misjonarzy przyjezdza z prośbą o pieniądze i jakoś nikt nimi nie gardzi.
o tym było pisane nie raz. Np. o tym jak to ludzie zabierają rodziny na drugi koniec świata, gdzie żebrzą i to się nazywa "misja".
Oddzielne seminaria posiadają tylko dla siebie np: Opus Dei, Legionari di Cristo
Widać, że Pan nie poczytał jeszcze tego forum. Duużo lepsze przykłady mógł Pan podać.
Cytat: Zygmunt w Stycznia 16, 2010, 17:40:56 pmA gdy Pan się modli Pnie Adalbertusie rano i wieczorem, to klęcząc, stojąc, czy siedząc?róznie, wszystkie postawy są mi znane. Także uczęszczam na adoracje parafialne.
CytujWidać, że Pan nie poczytał jeszcze tego forum. Duużo lepsze przykłady mógł Pan podać. poproszę o linka bo raczej nie doczytałem jeszcze takowego wątku, dziękuję za wyrozumiałośc
i bardzo dobrze, że idea seminariów tylko dla Neo się nie podoba i takowych na szczęscie nie ma. Są one dla całej diecezji, w której się znajduje. Zapewniam Pana, że wielu z księży pracuje w parafiach gdzie nie ma DN i nic się nie dzieje. Posługują temu wszystkiemu co jest w danej parafii.