Kolejny biedny Papież który nie wie co się dzieje w Kościele?
A pana zdaniem o poglada bpa Williamsona wiedzial czy nie ?
CytujA pana zdaniem o poglada bpa Williamsona wiedzial czy nie ?A co pan chce od poglądów bpa Williamsona?
Cytat: Mama w Stycznia 08, 2010, 13:53:37 pm etc..., tylko tym co Papa mówi i daje przykład.Tu się z panią zgodzę.Dziękując za posługę, jaką oddajecie Kościołowi Rzymu, zapewniam was o modlitwie i z serca błogosławię wszystkich tu obecnych oraz wszystkie wspólnoty Drogi Neokatechumenalnej rozproszone po całym świecie.
etc..., tylko tym co Papa mówi i daje przykład.
No w tym artykule nie ma tego, a z drugiej strony dlaczego ma was nie błogosławić? Ale tego: "zapewniam was o modlitwie" pan nie zatłuścił, dlaczego? Wszak modli sie za was, żebyscie nie profanowali Najświetszego Sakramentu, tylko przyjmowali tak jak Papież daje przykład i napisane jest; "Tę samą postawę adoracji należy krzewić, gdy przyjmujemy Eucharystię w innych formach, na które zezwalają dziś przepisy Kościoła." Czyli kolanka i język! proszę stosować i krzewić.
Tak czy siak wszystkim życzę powrotu do Klasycznego Rytu Rzymskiego
To ja nie przyjmuję życzeń.
Cytat: NathanaelTo ja nie przyjmuję życzeń. One są skierowane do wszystkich neonków i gupików
Moze pan rozwinac pojecie "gupik"?
No proszę i mamy kolejnego "znawcę" tym razem płci pięknej sądząc po nicku, która to pani wie co Papież miał na myśli i dlaczego, pachnie mi to aż na kilometr pychą.Ojciec święty daje przykład błogosławiąc, doceniając i chwaląc wspólnoty DN, proszę więc wsiąść przykład i stosować oraz krzewić taką własnie postawę
Jednocześnie zaznaczył, że właśnie pragnienie odnowy poczucia adoracji skłoniło Benedykta XVI, aby udzielać wiernym Komunii św. na język i w postawie klęczącej. „W ten sposób Ojciec Święty zachęca nas do zamanifestowana naszej postawy adoracji w obliczu wielkości tajemnicy obecności eucharystycznej naszego Pana” – powiedział papieski liturgista. Tę samą postawę adoracji należy krzewić, gdy przyjmujemy Eucharystię w innych formach, na które zezwalają dziś przepisy Kościoła. Prał. Marini zaznaczył, że w okresie minionych dwóch lat, odkąd jest mistrzem ceremonii papieskich nauczył się wiele od Benedykta XVI. http://ekai.pl/wydarzenia/watykan/x24723/reforma-reformy-liturgicznej/