Cytat: Angelus Silesius w Stycznia 02, 2010, 21:06:47 pmA może Kościół Katolicki ma tam jakiegoś czarnego konia, który objawi się gdy nadejdzie pora?Mze kard. Arinze ?
A może Kościół Katolicki ma tam jakiegoś czarnego konia, który objawi się gdy nadejdzie pora?
Cytat: Angelus Silesius w Stycznia 02, 2010, 21:53:18 pm"będziemy kroczyć utartą ścieżką bez wymyślania jakiś nowych dziwnych akcji"Czyli nikt już nie będzie wprowadzał nowych elementów judaistycznych typu menora, pascha, świętowanie szabatu (oficjalnie: w szabat), radosne przyśpiewki Szema Israel, placki-macki?Po prostu zatrzymacie się w pół drogi?Nie do końca to miałem na myśli, raczej chodziło mi o misje ad gentes i takie tam :pTak więc menory nie używamy, Pacha to nie jest pojęcie tylko judaistyczne, ja ani nikt z moich braci szabatu nie świętuje może to ktoś z pańskiej rodziny i coś się panu pomyliło, czy to tak radosna przyśpiewka to śmiem wątpić, placków maców też nie znam Ja tam zamierzam dotrzeć do końca, co zapewne czeka każdego z nas w ten czy inny sposób
"będziemy kroczyć utartą ścieżką bez wymyślania jakiś nowych dziwnych akcji"Czyli nikt już nie będzie wprowadzał nowych elementów judaistycznych typu menora, pascha, świętowanie szabatu (oficjalnie: w szabat), radosne przyśpiewki Szema Israel, placki-macki?Po prostu zatrzymacie się w pół drogi?
naga prawda objawi się po śmierci całej trójki a może już po śmierci samego Kiko ...
może to ktoś z pańskiej rodziny i coś się panu pomyliło,
Cytat: Fons Blaudi w Stycznia 02, 2010, 22:11:21 pmCytat: Angelus Silesius w Stycznia 02, 2010, 21:06:47 pm A może Kościół Katolicki ma tam jakiegoś czarnego konia, który objawi się gdy nadejdzie pora? Może kard. Arinze ? czego wszystkim neokatechumenom z całego serca życzymy!
Cytat: Angelus Silesius w Stycznia 02, 2010, 21:06:47 pm A może Kościół Katolicki ma tam jakiegoś czarnego konia, który objawi się gdy nadejdzie pora? Może kard. Arinze ?
wypieki też są macopodobne aczkolwiek wkłada się w nie chrześcijańską krew ...
Oczywiście że judaizacja nie następuje wprost, świeczniki macie tylko menoropodobne, liturgię niedzielną przeniesioną na sobotę (a nie na szabat), pieśni judaistyczne bo co w tym złego skoro to nasi straszni bracia w wierze, wypieki też są macopodobne aczkolwiek wkłada się w nie chrześcijańską krew i trud. Swoją drogą ciekawe czemu jeszcze nie wprowadziliście obrzezania skoro takie w was umiłowanie do prapoczątków chrześcijaństwa a wtedy większość z nich była obrzezana.A co do końca drogi to ja Panu życzę, by się nie okazało, że to jest ślepa uliczka.
Wie pan z tym obrzezaniem to różnie było u różnych apostołów
. co o kardynała to osobście nie widzę żadnych przeciwwskazań ale z tego co pamiętam "rządy" sprawowane są w formie triumwiratu
To takie dziwne że zaczynamy świętowanie niedzieli Mszą Świętą?
Tak więc menory nie używamy
Cytat: tkiller w Stycznia 02, 2010, 21:59:56 pmTak więc menory nie używamyJa na zdjęciach z Mszy DN widziałem zupełnie coś innego...
Cytat: tkiller w Stycznia 02, 2010, 21:59:56 pm Tak więc menory nie używamy Ja na zdjęciach z Mszy DN widziałem zupełnie coś innego...
Aj jaki Pan nieprecyzyjny Mrugnięcie. Słowo Msza neonowi przez gardło raczej nie przechodzi.
Jednocześnie zaznaczył, że właśnie pragnienie odnowy poczucia adoracji skłoniło Benedykta XVI, aby udzielać wiernym Komunii św. na język i w postawie klęczącej. „W ten sposób Ojciec Święty zachęca nas do zamanifestowana naszej postawy adoracji w obliczu wielkości tajemnicy obecności eucharystycznej naszego Pana” – powiedział papieski liturgista. Tę samą postawę adoracji należy krzewić, gdy przyjmujemy Eucharystię w innych formach, na które zezwalają dziś przepisy Kościoła. Prał. Marini zaznaczył, że w okresie minionych dwóch lat, odkąd jest mistrzem ceremonii papieskich nauczył się wiele od Benedykta XVI.
etc..., tylko tym co Papa mówi i daje przykład.