Cytat: Caivs w Czerwca 24, 2014, 15:36:48 pmTego nie wiem. Zdaje się, że wstają, przyjmują, siadają, spożywają. Tak czy inaczej - łamią statut.Nie, nie, nie. Powinno być tak:Wstają, biorą na łapy, siadają i wtedy przyjmują. Łamią statut.
Tego nie wiem. Zdaje się, że wstają, przyjmują, siadają, spożywają. Tak czy inaczej - łamią statut.
Cytat: Caivs w Czerwca 24, 2014, 15:51:02 pmCytat: Pięknowłosy w Czerwca 24, 2014, 15:40:17 pmCytat: Caivs w Czerwca 24, 2014, 15:36:48 pmTego nie wiem. Zdaje się, że wstają, przyjmują, siadają, spożywają. Tak czy inaczej - łamią statut.Nie, nie, nie. Powinno być tak:Wstają, biorą na łapy, siadają i wtedy przyjmują. Łamią statut.Zgoda. To spożywanie sami sobie wymyślili.To "spożywanie" to jest właśnie przyjmowanie, a ta sekta zastosowała trik semantyczny - przyjęcie to wzięcie na łapy, według nich. Podczas gdy zawsze przyjęcie było otrzymaniem Ciała Chrystusa do ust,...
Cytat: Pięknowłosy w Czerwca 24, 2014, 15:40:17 pmCytat: Caivs w Czerwca 24, 2014, 15:36:48 pmTego nie wiem. Zdaje się, że wstają, przyjmują, siadają, spożywają. Tak czy inaczej - łamią statut.Nie, nie, nie. Powinno być tak:Wstają, biorą na łapy, siadają i wtedy przyjmują. Łamią statut.Zgoda. To spożywanie sami sobie wymyślili.
To "spożywanie" to jest właśnie przyjmowanie, a ta sekta zastosowała trik semantyczny - przyjęcie to wzięcie na łapy, według nich.