Panie tkiller, dlaczego dyskusje z Panem sa takie jałowe?? Nie ma pan większego zasobu słownictwa?? Nie potrafi Pan odpowiedzieć na zadawane pytania??
Oficjalna publikacja części katechez neokatechumenalnych (fragment):...
Herezja, herezja, HEREZJA!!!
glupia i naiwna wizja Kosciola i jego dziejow.
Z Bushido to przykład.Zadałem konkretne pytanie i oczekuję odpowiedzi. A Pan wałkuje non stop żebym przeczytał statut. A co mi statut wyjaśni? Poda mi tekst nauk w VI roku formacji czy wyjaśni że jestem za głupi aby o to pytać?
To Kościół wg nełonów pączkował i dopiero zaczął sie od vaticanum secundum.
To jest PAŃSKA interpretacja tego schematu. Na katechezach inaczej jest to wyjaśniane
Czy na "katechezach" jest takowy schemat neonki???
obca Chrystusowi i apostołom to jest przedewszystkim filozofia modernizmu która tak naprawdę stoi za DN.
Cytat: Serpico w Lutego 12, 2010, 10:50:28 amCzy na "katechezach" jest takowy schemat neonki???Nie słyszał pan że ryby głosu nie maja, raczej żaden neonek panu nie odpowie.Dowciapny jak szczypiorek na wiosnę ... Ps. Odpowiedź na to pytanie padła już na tym forum, polecam opcje szukaj.
Skoro Pan Serpico jest tu stosunkowo od niedawna, może ruszysz pan tyłkiem i wskażesz pan odnośnik?
Cytat: pablo w Lutego 12, 2010, 11:36:09 amobca Chrystusowi i apostołom to jest przedewszystkim filozofia modernizmu która tak naprawdę stoi za DN.Wywnioskował to pan z ...?
Jeśli pan uważa, iż modernizm jest zgody z wolą Chrystusa to podważa pan dogmat o nieomylności papieskiej, a i pewnie zasadę asystencji Ducha Świętego.