Katechistów czy prezbiterów "nakłaniających" nasze dzieci do wstapienia do DN bez naszej zgody propobuje kopać w d..e cytując im w/w fragmenty Katechizmu Kościoła Katolickiego
ja sie nie pienie. Pan przeczyta własne statuty.zwłaszcza ten fragment o ktorym rozmawiamy
ja sie nie pienie. Pan przeczyta własne statuty, zwłaszcza ten fragment o ktorym rozmawiamy
Cytat: tomekzan w Lutego 05, 2010, 11:14:50 amja sie nie pienie. Pan przeczyta własne statuty.zwłaszcza ten fragment o ktorym rozmawiamyJeżeli pan nie rozumie różnicy między porywa a zaprasza to nic panu na to nie poradzę.
Prawidłowo jest "Jeżeli ci rodzice pozwolą, możesz do nas przyjść". Czy neo taki zwrot stosuje?
Cytat: Andris Inkvizitors w Lutego 05, 2010, 11:29:46 am Prawidłowo jest "Jeżeli ci rodzice pozwolą, możesz do nas przyjść". Czy neo taki zwrot stosuje? poszedłbym dalej - "czy pozwola Pańswo dziecku uczęszczać na katechezy? a dla umożliwienia podjęcia zgodnej z Państwa sumieniem decyzji zapraszamy Państwa na liturgię,katechezy,eucharystię i np skrutynium"
Jesteś pan godnym następcą "Głównego Cenzora" z PRL - sugeruję zmienić nicka, wtedy od razu nie będzie wątpliwości z kim szanowni pt. forumowicze mają do czynienia!!!
A pana obergruppenfhurer wie, że cię pan udzielasz na katolickim forum?
Bo widać masz pan jakąś obsesję na punkcie Narodu Wybranego....
Cytat: tomekzan w Lutego 04, 2010, 14:16:11 pmPanie Tkiller- to nie jest żadne oficjalne potwierdzenie. To jest prywatna opinia papieża.Wprost przeciwnie to fragment dekretu o symbolu 1140 / 08 / AIC-110
Panie Tkiller- to nie jest żadne oficjalne potwierdzenie. To jest prywatna opinia papieża.
żarty Pan sobie robi? Jak Pana zdaniem reaguje dziecko zapraszane przez księdza którego zna do np uczestnictwa w DN?A jak 13 latkowi pedofil da czekolade i będzie próbował "zaprosić" do siebie (a nie porwie) to będzie w/g Pana OK? Bo nie porwał?Proponuje-poczytajcie Panowie Katechizm Kościoła Katolickiego zamiast ogłupiać sie katechezami DN i jego statutami.
Cytat: tkiller w Lutego 04, 2010, 22:42:19 pmCytat: tomekzan w Lutego 04, 2010, 14:16:11 pmPanie Tkiller- to nie jest żadne oficjalne potwierdzenie. To jest prywatna opinia papieża.Wprost przeciwnie to fragment dekretu o symbolu 1140 / 08 / AIC-110Prywatna opinia może być wyrażona w dokumencie urzędowym.
A u mnie w parafi ksiądz mówi "zapraszam wszystkie dzieci na roraty". To też go pan do pedofila porówna? W sumie to przecież lepiej jak przyjdą razem i wtedy będą uczestniczyć w katechezach...
Cytat: jp7 w Lutego 05, 2010, 11:53:02 am Prywatna opinia może być wyrażona w dokumencie urzędowym.Została w nim przytoczona i potwierdzona.
Prywatna opinia może być wyrażona w dokumencie urzędowym.
To co, dostaniemy zaproszenie na ... konwiwencje?
Przepraszam to rodzice nie wiedzą co ich nastoletnie dzieci robią i gdzie chodzą, wie pan dla mnie to bez różnicy czy idzie do szkoły, do kolegi czy na katechezy wiem gdzie po co i z kim. Śmiało proszę zgłaszać na policję że ktoś 13 do Kościoła zaprasza, będą mieli ubaw.