ale dlaczego kruszyc kopie o typ świecznika, ile razy w kościołach widac tandetny wystrój, niedbalosc, każdy może kupowac jakie chce świeczniki. Co do świeczników to nie ma narzuconego wzoru. Pamietam jak prof. liturgikii tlumaczył, że w katedrze arichidiecezjalnej powinno byc 7 swiec przy ołtarzu ale aby nie powodowac skojarzen z menorą on stawia 6
Produkty Kiko też są tandetne i to jest opinia ludzi znających się na sztuce, a nie moja.
CytujProdukty Kiko też są tandetne i to jest opinia ludzi znających się na sztuce, a nie moja.Ja zobaczyłem kilka jego dziełek i się troszku przeraziłem.
te rodziny też wybrały lub tak odczytały swoje powołanie; znam rodziny z innych ruchów, które wyjechały na misje; nie spotkałem się z żebractwem żadnych z tych rodzin dlatego prosiłem o konretniejsze dane
ponieważ seminaria Redemptoris Mater są diecezjalne i należą do biskupa miejsca (patrz Statut) więc ma on prawo je zamykac lub prosic o otwarcie takowego. Akurat Takamatsu to nie jedyne miejsce gdzie zamknieto SRM. Z tego co słyszalem to bp Nycz nie ma nic przeciwko temu seminarium, traktuje je jako swoje, księża pracują w róznych parafiach diecezji i poza nią, wizytuje je, w zeszłym roku błogosławił ekipę ikonopisarzy, którzy malowali kościół seminaryjny
. Skoro tam czy owam jest bajzel, to znaczy, że u nas też może być.
Ja zobaczyłem kilka jego dziełek i się troszku przeraziłem.
Żeby nie pisać po próżnicy - zgadza się pan z tym, ze liturgia DN odbiega od norm powszechnie obowiązujących w Kościele? (IGMR, CIC)
As a NCW seminarian, I was assigned to a mission family working in West Virginia, a family which included seven children. One afternoon, I accompanied the parents of this family to a “soup kitchen” for the poor. We had gone there in the hopes of getting a box of groceries for the family. Two healthy men and a healthy woman asking for a handout, we must have stood out among the homeless and destitute folks who crowded the place, and so we were sent back to speak to the nun in charge. The nun, in full habit, was an old-timer who had probably put in many years serving the poor, and she wasn’t one to mince words, God bless her. When she was told that we were part of a “mission family,” she said to the head of our little group (i.e., the father of the family) words to this effect: “God gave you those children. Your vocation is to provide for them.” Although she wound up giving us a box of groceries in the end, I never forgot her words. Jako kleryk NCW, przydzielono mnie do rodziny misji pracy w Zachodniej Wirginii, rodziny, która składała się z siedmiu dzieci. Pewnego popołudnia, I wraz z rodzicami z tej rodziny do "kuchni zupy" dla ubogich. Mieliśmy tam poszedł w nadziei na uzyskanie polu żywność dla rodziny. Dwa zdrowych kobiet i zdrowych prosząca o jałmużnę, musimy mieć wyróżniał się wśród bezdomnych i ubogich ludzi, którzy zatłoczonym miejscu, a więc były odsyłane mówić do zakonnicy w cenę. Zakonnicy, w całości zwyczaj był stary zegar, który prawdopodobnie wprowadzone od wielu lat służby ubogim, a ona nie była jedną z mince words, God bless her. Kiedy dowiedział się, że jesteśmy częścią "rodziny misji", powiedziała czele naszej małej grupy (np. ojciec rodziny) słów na ten temat: "Bóg dał wam te dzieci. Twoje powołanie jest zapewnienie im. Choć likwidacji daje nam pole artykułów spożywczych w końcu nigdy nie zapomnę jej słów. (google tłumaczenie)
Hey Momma, look at meI'm on my way to the promised landI'm on the highway to hellHighway to hellI'm on the highway to hellHighway to hellDon't stop me
Nie ma co sie rozpisywac o tym, ze jeden waznych (liczebnie) ruchow koscielenych sprzeciwia sie normom i nauczaniu Kosciola ? Jakie dobro moze wyniknac z czegos takiego ? Czy moze zle drzewo przynosic dobre owoce ? Bonum ex integra causa, malum ex quocumque defectu
Jako kleryk NCW, przydzielono mnie do rodziny misji pracy w Zachodniej Wirginii, rodziny, która składała się z siedmiu dzieci. Pewnego popołudnia, I wraz z rodzicami z tej rodziny do "kuchni zupy" dla ubogich. Mieliśmy tam poszedł w nadziei na uzyskanie polu żywność dla rodziny. Dwa zdrowych kobiet i zdrowych prosząca o jałmużnę, musimy mieć wyróżniał się wśród bezdomnych i ubogich ludzi, którzy zatłoczonym miejscu, a więc były odsyłane mówić do zakonnicy w cenę. Zakonnicy, w całości zwyczaj był stary zegar, który prawdopodobnie wprowadzone od wielu lat służby ubogim, a ona nie była jedną z mince words, God bless her. Kiedy dowiedział się, że jesteśmy częścią "rodziny misji", powiedziała czele naszej małej grupy (np. ojciec rodziny) słów na ten temat: "Bóg dał wam te dzieci. Twoje powołanie jest zapewnienie im. Choć likwidacji daje nam pole artykułów spożywczych w końcu nigdy nie zapomnę jej słów. (google tłumaczenie)
? Na katolicyzm ? Czy raczej na kikokarmenizm ?
A zle owoce ? tez sa wymienione w statucie ? Jak naucza sobor watykanski ziarna prawdy sa wszedzie, wiec i na DN tez sie trafiaja.
Prosze mi wytlumaczyc jak to jest, ze jak spotykam neona po kilku latach formacji, to w ciagu jednej rozmowy z jego ust pada kilka stwierdzen niezgodnych z nauczaniem Kosciola w tym i herezje ? Niby Droga ma byc super narzedziem wtajemniczenia chrzescijanskiego, a spelnia ta role gorzej od katechizmu do pierwszej komunii. Czy cos takiego moze wydac dobre owoce ? Na jaka wiare nawracaja ci wychwalania przez pana misjonarze i ksieza po Redemptoris Mater ? Na katolicyzm ? Czy raczej na kikokarmenizm ?
w zeszłym roku nawet jeden został arcybiskupem