Cytat: szkielet w Sierpnia 12, 2010, 16:59:38 pmPanie Siloam, co Pan tu przytacza, przecież "Papież wie, Papież zaakceptował, a co kogo obchodzi bp Kraszewski..." Wg Szanownej i Szanowanej Doktryny kolegializmu ci hierarchowie są równi rangą, więc może jednak kogoś obchodzi
Panie Siloam, co Pan tu przytacza, przecież "Papież wie, Papież zaakceptował, a co kogo obchodzi bp Kraszewski..."
Po pierwsze nie wiem czy takie "wydawnictwo" [Centrum Neokatechumenalne w Rzymie "Słudzy Jahwe"]w ogóle istniało/istnieje?
Po drugie czy cokolwiek wydało?
Po trzecie nie wiem skąd sobie te teksty wymyślił ks. Zoffoli jednak różnią się one od tego co słyszę z ust Kiko.
Po czwarte bzdury przypisywane w tych broszurkach i przypisywane DN ni jak się do niej mają. Łatwo zweryfikować wybierając się na katechezy gdzie niby te brednie maja być głoszone. Jednak jakoś nikt z państwa tego nie potwierdził?
Po piąte tym wstępniakiem opatrzone było tylko pierwsze wydanie. Z tego co wiem Biskup wycofał się z tego co napisał i w kolejnych nie było zgody na jego umieszczanie.
Tak na marginesie to pod avkiem ma Pan bardzo ciekawy podpis
..co sądzić o tych nawet pobożnych, którzy podczas Mszy św. odmawiają różaniec i najrozmaitsze litanie albo przez całą Mszę św. odmawiają modlitwy przygotowawcze do komunii św. Ci wszyscy, tak należy stwierdzić, liturgicznie nieprawidłowo uczestniczą we Mszy świętej.
Nie wolno zapomnieć, że jesteś ofiarującym i zarazem ofiarowanym przez Jezusa i w Jezusie. Twój udział we Mszy św. byłby już należyty i pełny, gdybyś chociaż podczas całej Mszy św. modlił się w następujący sposób:„Boże, Stwórco, Panie i Ojcze nasz, ode mnie należy Ci się największy hołd. Ten hołd składam Ci w niniejszej ofierze bezkrwawej. Przez tę ofiarę oddaję Ci moje uwielbienie, moje podziękowanie, przez tę ofiarę proszę Cię o nowe łaski, i przez tę ofiarę chcę przede wszystkim przebłagać Cię; za wszystkie grzechy moje i całej ludzkości.Boże, w tej ofierze składam Ci życie Pana Jezusa, jego posłuszeństwo i miłość, jego cierpienia i śmierć. A razem z Jezusem, i w Jezusie, i przez Jezusa składam Ci, Boże najwyższy, moją własną osobę, wszystkie chwile mego życia. Teraz w tej chwili nawet gotów jestem położyć życie dla Twej chwały”.Gdybyś tak się modlił, nawet bez książeczki, — powtarzam — świadczyłoby to, że wiesz, czym jest Msza św.
(...) a przecież liczy się tylko miłość, miłość, miłość ..........
..... (mam nadzieję, że forumowicze domyślają się sarkazmu )
Cytat: thomas12345 w Września 27, 2010, 17:21:30 pm..... (mam nadzieję, że forumowicze domyślają się sarkazmu )To musi być sarkazm, chociażby ze względu na to, że w avku ma Pan Benedykta XVI, a nie Pawła VI, czy Jana Pawła II
Panie Jeden-do-Pięciu! Weź się pan i uspokój.
"FASZYZM TO NIE PATRIOTYZM! "Komunikat Stowarzyszenia 'NIGDY WIĘCEJ'8.11.2010"11 listopada ulicami Warszawy po raz kolejny ma przejść marsz neofaszystów. Stowarzyszenie 'NIGDY WIĘCEJ' protestuje przeciwko wydawaniu zgody na manifestacje, podczas których w poprzednich latach dochodziło do łamania prawa.W 2009 roku uczestnicy manifestacji zorganizowanej przez Obóz Narodowo-Radykalny skandowali antysemickie hasła i wznosili ręce w geście hitlerowskiego salutu 'Sieg heil'. Wszystkie dochodzenia przeciwko hajlującym demonstrantom zostały umorzone przez prokuraturę.Stowarzyszenie 'NIGDY WIĘCEJ' i związana z nim Grupa Anty-Nazistowska [GAN] przystąpiły do koalicji 'Porozumienie 11 Listopada', która czynnie sprzeciwia się bezkarnym manifestacjom faszystowskim. W proteście wezmą udział przedstawiciele blisko 40 organizacji społecznych, znani dziennikarze, artyści i politycy.'Protestujmy przeciwko wykorzystywaniu Święta Niepodległości przez faszystów. Faszyzm to nie patriotyzm!' - /.../Działania Grupy Anty-Nazistowskiej z okazji Międzynarodowego Dnia Walki z Faszyzmem i Antysemityzmem odbędą się także między innymi w Białymstoku, Bydgoszczy, Olsztynie, Pile, Poznaniu, Rzeszowie i Słubicach. 6 listopada w Poznaniu podczas koncertu Indios Bravos, Izraela, Tiltu, Armii, Lao Che, Martyny Jakubowicz, Renaty Przemyk i Arki Noego w Hali 'Areny' miejscowy GAN zorganizował dużą akcję informacyjną. Jednym z celów wszystkich tych działań jest zachęcenie do współpracy nowych wolontariuszy. "http://www.nigdywiecej.org/index.php?option=com_content&task=view&id=476&Itemid=13