W każdym razie teraz pan takich "rewelacji nie usłyszy.
A co tu ciekawego powiedzieć? Ja w tym co zostało zamieszczone nie widzę żadnych herezji. Trzeba czytać całościowo a nie jak świadkowie Jehowy którzy wyrywają z kontekstu.
Możemy omówić każdy punkt tego, co niektórym wydaje sie kontrowersyjne. Tylko sie zastanawiam po co.
prosze o konkrety- tzn przytoczyć to co pan uważa za niezgodne i powołać sie na odpowiednie rubryki. I wtedy spokonie możemy porozmawiać.
Dzięki i czekam - a tak na marginesie- dobrze że pan pisze "bliskie herezji" a nie "herezje" - To jednak co innego. Co do błędów doktrynalnych- też czekam z niecierpliwością, zastanawiam się tak przy okazji nad pańskimi kompetencjami w tym temacie. Ale to tak przy okazji.
Zdania drogowców są podzielone:
A kiedy zaczynają się konkrety, to okazuje się, że to nie jest doktryna neo...
...
Wielce szanowny użytkowniku o nazwie ZET. Jeśli nie odszczeka Pan nazwania Kościoła Katolickiego, którego większość z nas jest członkami SEKTĄ to z mocy regulaminu niniejszego forum zostanie Pan usunięty z Forum Krzyż na zawsze.
Niech któś z panów neonów wytłumaczy mi wszystkie znaki na tym krzyżu!
Widziałem fotografie z na których ostatni papieże i przewodniczący Kongregacja ds. Kultu Bożego i Dyscypliny Sakramentów uczestniczą w celebracjach Mszy Świętej na DN, wątpię by byli oni bezwolni i robili to pod przymusem.
Co do nawiedzenie to wątpię, słyszałem prędzej o objawieniu z którego wzięła się ide DN.
Trzeba nam innych dowodów?
Nigdy mi jeszcze nie zdarzyło mi sie nazywać Kościoła sektą.jestem w nim, jest moją Matką. I bardzo go kocham. To pan ciągle szermujesz tą nazwa w odniesieniu do Niego.
Coś pan przewrotnie wszystko odczytuje. I ciągle ubliża. Członkom Kościoła. Radzę spojrzeć na swoje posty.
A sądząc z tych postów i z pańskiego zachowania na tym forum, to doprawdy nie widać u pana tego członkostwa.
Cytat: Serpico w Maja 27, 2010, 12:15:04 pmNiech któś z panów neonów wytłumaczy mi wszystkie znaki na tym krzyżu!Dlaczego nogi Postaci na krzyżu są przybite dwoma gwoździami?
Widać P. Zet nie jest na czasie. Niech się Pan cofnie parę stron i poczyta co o tych kserówkach napisał.
Ja ... jestem Katolikiem, pan jesteś neonem, a potem ewentualnie katolikiem, ...
Ciągle? W sączeniu jadu jest pan świetny...