In saecula saeculorum!Serdecznie witamy. Też kiedyś startowałem w LO w olimpiadzie z łaciny... piękne czasy
Mnie jak najbardziej wypada powitać współideowca i "współnicka". Mam nadzieje, że forumowicze nie będą nas mylić. (chociażby ze względu na wiek). Ubogacenia duchowego i intelektualnego na tym forum życzę. Witam.Sancta Dei Genitrix sit tibi auxiliatrix. Salve!
To ja też się przedstawię Nazywam się Kamil, mam 14 lat. Jeszcze kilka miesięcy temu nic nie wiedziałem o mszy trydenckiej. Myślałem, że Novus Ordo jest piękne, że ekumenizm jest super. Jednak kilku kolegów-tradycjonalistów zmieniło moje podejście do tego. Pokazali mi kilka ciekawych stron o tematyce przedsoborowej. M.in. strona sanctus.pl oraz słynną Kronikę Novus Ordo. Wcześniej nie miałem nic przeciwko temu, że "biskup" luterański mówił "kazanie" W CZASIE mszy katolickiej (?). Teraz bym poprostu z tego kazania wyszedł (jestem członkiem LSO). Ostatnimi czasy stałem się ostrym krytykiem dziadostwa posoborowego i wielbicielem rytu wg mszału św.Piusa V. Uważam teraz protestantów za heretyków, prawosławie za to samo uważam. Sądze też, że nie powinna być zdjęta klątwa z prawoslawia. Liturgia tylko trydencka! Stop profanacji, która wystepuje w Novus Ordo Missae!
Wiem Pohamowałbym się, ale na pewno miałbym zły humor
A w ogóle to cieszy, że tyle młodych osób tu przybywa zafascynowanych pięknem tridentiny