A moderacja nie udzieli Ci "dyspensy" od tego miesiąca z racji, że nie jesteś tu nowicjuszem?
Jak się złamie jedną zasadę (vel naciągnie) to można kolejne i tak bez opamiętania.To może lepiej przetrzymać pierwszy miesiąc.
Witam wszystkich mam tę łaskę że jedyna Msza św. w klasycznym rycie rzymskim w mojej diecezji jest celebrowana u mnie w parafii
mam tę łaskę że
AMDG!Witam jestem Lvsaticvs. Nie mam pojęcia, co się dzieję z złogą i obsługa tegoż forum, ale od zgłoszenia czekam tu na akces już ponad dobre trzy miesiące ;/
Wielu mnie pewnie jeszcze nie zapomniało
Witam wszystkich Nazywam się Paweł, pochodzę z Bielska-Białej. Studiuję teologię(IV rok) i politologię(II rok), Tradycją katolicką interesuje się od około 3 lat, mam tę łaskę że jedyna Msza św. w klasycznym rycie rzymskim w mojej diecezji jest celebrowana u mnie w parafii
Mówić, że teza sedeprywacjonistyczna skończyła się na o des Lauries, to tak jakby powiedzieć, że papiestwo skończyło się na św. Piotrze...
X. Nigoli musiał jakoś uzasadnić swoje porzucenie tezy sedeprywacjonistycznej na rzecz lefebryzmu. nawet nie wiem czy komuś się chciało odpowiadać na ten artykuł z Instytutu Matki Bożej Dobrej Rady.
Czytałem stare wątki od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłem się zarejestrować. Liczę na interesującą wymianę poglądów i spostrzeżeń.