Moi Kochani,> w tym tygodniu rozpoczyna się Tydzień Modlitwy o Życie, zwłaszcza> życie tych najmniejszych, jeszcze nie narodzonych. Pomyślałam sobie,> że poproszę Was o modlitwę w intencji moich krewnych, którzy w tej> chwili zmagają się z trudną dla nich sytuacją. Myślę, że to jest chyba> teraz najważniejsze w ich sprawie, by Pan Bóg pomógł im podejmować> właściwe decyzje a także dokonał cudu przemiany myślenia i nawrócenia. Moja ciocia E. jest w stanie błogosławionym po raz szósty. Na świat> przyszło czworo dzieci, piąta ciąża nie została donoszona. Najstarsza> córka jest teraz w ostatniej klasie gimnazjum. Ojciec dziecka,> Włodzimierz, pracuje jako kierowca samochodów ciężarowych. Nie potrafi> przyjąć kolejnego dziecka i obwinia żonę o zaistniałą sytuację, tym> bardziej, że maluch począł się pomimo zastosowania spirali (nie muszę> chyba tłumaczyć, co to oznacza dla życia dziecka). Sytuację pogarsza> nastawienie całej rodziny, zwłaszcza rodziców tego małżeństwa. Edyta> wie, że po urodzeniu dziecka i urlopie nie będzie mogła wrócić do> pracy, ponieważ zatrudniono już na jej miejsce kolejną osobę (jest> kasjerką w markecie).> Proszę o modlitwę przede wszystkim o życie dla tego małego dziecka,> ale także o uzdrowienie dla serc w naszej rodzinie. Jeśli możecie,> dołączcie tą intencję do innych, które będziecie podejmować w> modlitwie. Dziękuję z serca za tą pomoc.